03 / 05 / 2024

Türk malı porselen firması

Türk malı porselen firması

1963 yılında İsmet İnönü tarafından açılışı yapılan Tuzla Porselen Fabrikası, 1965 yılında kapanmak üzereymiş. Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada, 10 milyon liralık mal birikmiş.

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Türk Hava Kurumu kira bedellerini yeniden belirleyecek!

Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, mahkeme kararıyla kurumu idare etmek için atandıklarını dile getirerek, "Hedefimiz, buranın mal varlığını korumak ve kollamak. Kiraları yeniden belirleyeceğiz." dedi.

Kuveyt Türk konut kredi faiz oranı 2019!

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı seçenekleri ile anlaşmalı konutlarda yüzde 0.98 faiz oranı kullandırırken anlaşma olmayan konut projeleri için ise yüzde 1.89’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor...

New York’a camdan Türk Evi inşa edilecek!

ABD’nin New York kentinde, en az 100 milyon dolara mal olması beklenen yeni Türk Evi’nin planları ortaya çıktı. Bina, kentin en prestijli noktalarından birindeki eski adresine inşa edilecek, 32 katlı olacak ve dış cephesi tamamen camla kaplanacak.

Türk Dünyası Meydanı projesi basına tanıtıldı!

20 milyon lira mal olacak olan Türk Dünyası Meydanı projesi toplam 56 bin 400 metrekare alana sahip olacak ve Türkiye’nin en büyük kent meydanı olma özelliğini taşıyacak.

İlişkilerin iyi olması için Türk-Çin inşaat şirketleri beraber çalışmalı!

Türk Çin Sanayici İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungurlu, Türkiye-Çin ilişkilerinin daha iyi noktaya ulaşabilmesi için Çinli ve Türk inşaat şirketlerinin beraber çalışabilmelerinin zeminlerini hazırlamanın gerekli olduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu'ndan satılık 10 gayrimenkul ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığına ait 10 adet taşınmaz mal, Kapalı Teklif Açık Arttırma ihale usulü ile satılacaktır.

3 belediyeden Türk Dünyası Vakfı’na ‘mal varlığı’ tepkisi!

Eskişehir’den 3 belediye, Türk Dünyası Ajansı’nın tasfiye edilen mal varlığının Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi yerine Türk Dünyası Vakfı’na aktarılmasının kanunlara aykırı olduğunu öne sürdü

Türk Telekom Arena Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak!

Galatasaray ve TTNET, Türk Telekom Arena’da aynı anda 52 bin kişiye kablosuz internet (Wi-Fi) hizmeti vermek için el sıkıştı. 2.8 milyon liraya mal olacak projeyle, Türk Telekom Arena Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu olacak.

Almanya'daki Türk hastanesi yoğun ilgi görüyor!

Almanya'nın Kassel kentinde doktor Arif Ordu tarafından kurulan MEDİTÜRK adlıhastane yılda 50 bin hastaya hizmet veriyor. Hastanenin sahibi Ordu: "Türkiye'deki sağlık kuruluşları tecrübelerini buraya taşımalı. dedi.

Nazmi Durbakayım: Beklentimiz, Türk firmaların yurt dışında daha aktif olması!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Hizmetin ve ürünün Türk malı olması, yurtdışında yaptığımız işlerden sağladığımız döviz miktarını daha da artıracak. Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında daha aktif rol alması

Akkuyu Nükleer Santrali Türk işletmelere 7.8 milyar dolarlık gelir sağlayacak!

Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ’nin Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, 20 milyar dolara mal olacak projenin Türk işletmelere 7.8 milyar dolarlık ilave gelir sağlayacağını söyledi

Dünya Türk borusunu seçerken DSİ’nin Elazığ’da tercihi Çin malı oldu!

Elazığ içme suyu isahe hattı için ithal dökme demir (düktil) boruların tercih edilmesine yerli boru üreticileri büyük tepki gösteriyor. Dünya Türk borusunu seçerken DSİ’nin Elazığ’da tercihi Çin malı oldu...

Türk malı porselen firması Haberi

Türk malı porselen firması



Milli Sanayi ithalat yüzünden zor durumda 


50 milyonluk fabrika kapanıyor...


Porselen ithalatı yüzünden 650 işçinin çalıştığı fabrikada 10 milyon liralık mal birikti. 


  Yerli sermaye ile kurulan >>Tuzla Porselen Fabrikası'nın, ithalatçılar tarafından piyasaya devamlı şekilde ithal malı porselen eşya sürülmesi yüzünden kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. 50 milyon lira sarfı ile kurulan modern Tuzla Porselen Fabrikası'nın mamulleri de çeşitli piyasa oyunları yüzünden satılmamaktadır. Bu yüzden fabrikanın depolarında  satılmadığından 10 milyon liralık porselen eşya durmaktadır.

  Tuzla Porselen Fabrikası idarecilerinin, Ticaret ve Maliye Bakanlığı'na yaptığı şikayetlerin de