03 / 05 / 2024

türk mobilya

türk mobilya

Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Abdullah Tever: ''Libya'ya geçen yılın 9 ayında 7,5 milyon dolarlık ihracat yaparken, bu yılın aynı döneminde bu rakam 113 milyon dolara yükselerek adeta rekor kırıldı'' dedi...

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

Türk mobilya markaları Çin’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor!

18-21 Mart 2018 tarihleri arasında Çin'in en büyük kenti Guangzhou’da 41'incisi düzenlenecek Guangzhou Mobilya Fuarı’na Türkiye'den 27 farklı mobilya markası katılacak..

Türk mobilya sektörü hedef büyüttü!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ihracat verilerini değerlendirdi. 

Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında!

MOSFED Başkanı Güleç, "Dünyada iş birliği yaptığımız şirketler artık Türkiye'yi bir yatırım ülkesi gibi görmeye başladı. Biz Avrupa'nın adeta bir mobilya fabrikası olabiliriz" dedi.

Türk mobilyacılar Köln'deki mobilya fuarından umutlu!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mobilya fuarı hakkında Türk firmalarının temsilcileri, Türk mobilyasının "hesaplı" olan imajını "yüksek kaliteli" olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı!

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı. MOSDER Başkanı Doğan: "10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ancak yeni pazarlarla ulaşabiliriz" dedi.

Türk mobilyacıları İSMOB ile Almanya’da!

Son 2 yıldır dünya genelindeki gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları ile Türk mobilya sektörünün gelişimine öncülük eden TÜYAP, MOSDER ile organize ettiği İSMOB'nın tanıtım çalışmalarının sonuncusunu Almanya'da gerçekleştirdi.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Mobilya ihracatına Türk dizisi dopingi!

MOBSAD Başkanı Bostan: "Türk dizilerinin Orta Doğu dünyasında büyük rağbet görmesi, bu dizilerde kullandığımız mobilyaları, yani Türk mobilyasını tanıtmamıza imkan veriyor" dedi.

Türk mobilya sektörü patent başvurularında Avrupa'da ilk 5'e girdi!

KOBİ'lerin başı çektiği Türk mobilya sektörü tasarım ve patent başvurularında Avrupa'da ilk 5'e girmeyi başardı. İtalya'ya mobilya satan sektör, 10 milyar dolarlık ihracat hedefliyor.

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

türk mobilya Haberi

türk mobilya

Ağaç Mamülleri ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Başkanı Abdullah Tever, Türkiye'nin Libya'ya geçen yılın 9 ayında 7,5 milyon dolarlık ihracat yaptığını, bu yılın aynı döneminde bu rakamın 113 milyon dolara yükselerek rekor kırıldığını bildirdi. 

Yapılan açıklamaya göre, iç piyasada yüzde 15 küçülmesine rağmen ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında artıran Türkiye mobilya sektörü yönünü Ortadoğu, Orta Asya ve Afrika'ya çevirdi. 

Yılın 9 ayında Irak, sektörün gözde pazarı olurken, ikinci sıraya ise Libya yerleşti. Libya'ya yapılan ihracat geçen yılın 9 ayında 7,5 milyon dolardan, bu yılın aynı döneminde 113 milyon dolara yükselerek rekor kırdı. Azerbaycan'ın üçüncü sırada olduğu ihracat pazarları sıralamasında, geçen yıl ikinci sırada bulunan Almanya, bu yıl dördüncü sıraya geriledi. 

     

Devalüasyon İran pazarını zora soktu- 

     

Ağaç...