03 / 05 / 2024

türk mühendis Mehmet Yontar

türk mühendis Mehmet Yontar

Ödüllü Türk mühendis Mehmet Yontar, ABD'de hayatını kaybetti. Peki Mehmet Yontar kimdir? Mehmet Yontar daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Mehmet Yontar'ın biyografisi...

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Türk müteahhitler Karabağ'ı yeniden inşa edecek!

Türk müteahhitler, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve iki ülke arasındaki iş birliğini değerlendirdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ödüllü Türk mühendis Mehmet Yontar, ABD'de yaşamını yitirdi!

Türkiye’nin yetiştirdiği en başarılı gençler arasına girerek, 1940’lı senelerin sonunda ABD’ye giden makina mühendisi Mehmet Yontar, 97 yaşında yaşamını yitirdi. Yontar, New Jersey eyaletinde defnedildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Libya'nın imarında Türk mühendis ve mimarlarına stratejik rol!

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31221 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mehmet Küçüksakallı: Musul'da iş yapan Türk Müteahhit firmalarının armasını diliyoruz!

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Küçüksakallı başkonsolosluğun yeniden hizmete geçirilmesi için gerekli izinlerin alındığını belirtti. Küçüksakallı yaptığı açıklamada, 50 Türk mühendisi, teknisyen ve işçiyle projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başlandığını ifade etti...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

türk mühendis Mehmet Yontar Haberi

türk mühendis Mehmet Yontar

Mehmet Yontar kimdir?
Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı gençler arasında yer alan, 1940'lı yılların sonunda ABD'ye yerleşen makina mühendisi Mehmet Yontar yaşamını yitirdi. 

Konya’nın Seydişehir ilçesinde dünyaya gelen, harp okulunu 1. sırada bitirip Robert Koleje askeri öğrenci olarak kayıt yaptıran Mehmet Yontar, üstün başarısı nedeniyle yurt dışına gönderildi. 1949 yılında ABD’nin Columbia Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmak için giden Yontar, yüksek lisans programında ortaya koyduğu üstün başarısı sonucunda New York Liman İşletmesi (Port Authority) tarafından ABD'nin ve dünyanın sayılı üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) burslu olarak doktora eğitimini tamamladı. 

Birçok patente sahip Mehmet Yontar'ın, New York'un banliyö tren vagonlarının teknik aksamında yaşanan büyük problemi mühendislik zekası ile çözmesi dönemin Amerikan gazetelerinde haber oldu.

Türk mühendis, raylı sistemlerle ilgili tecrübe ve kabiliyeti nedeniyle 11...