05 / 05 / 2024

türk müteahhitleri yurtdışı hedefleri

türk müteahhitleri yurtdışı hedefleri

Taahhüt işlerinde dünya ikincisi Türk müteahhitler, yılın ilk 6 ayında yurtdışında 8,2 milyar dolarlık 69 proje üstlendi.

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türk müteahhitler Senegal’de 1.2 milyar dolarlık projeyi tamamladı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Türk müteahhitlerin Senegal'de üstlendiği projeleri kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Türk müteahhitleri Senegal’de 1.2 milyar dolarlık proje bitirdi' başlıklı yazısı...

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Azerbaycan’dan Türk müteahhitlere çağrı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk müteahhitleri Karabağ’ı yeniden imar etmek için davet etti. Aliyev, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığındaki heyet ile temaslarda bulundu.

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

Türk müteahhitleri için Ortadoğu ve Afrika fırsatı!

TMB, '2021'in Başında Endişe ve Umut Bir Arada' başlığı ile İnşaat Sektörü Analizi Raporu'na göre Türk müteahhitleri Ortadoğu ve Afrika'da toplam 40'ar milyar dolarlık proje üstlenecek.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk müteahhitleri dünya liginde!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik sektörü, imar affı, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

türk müteahhitleri yurtdışı hedefleri Haberi

türk müteahhitleri yurtdışı hedefleri

Alınan ihalelerde ilk 5 ülke sırasıyla Türkmenistan, Cezayir, Rusya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan oldu. Müteahhitler geçen yıl aynı dönemde ise 9,9 milyar dolarlık 116 proje üstlenmişti. O dönemde 5 ülke sırasıyla Katar, Cezayir, Irak, Türkmenistan ve Libya olmuştu. Uzmanlar, sıralamadaki değişimde Türkiye'nin dış politikasının da etkisi olduğu...