04 / 05 / 2024

Türk müteahhitlerine Rusya izni

Türk müteahhitlerine Rusya izni

Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, ''Firmalarımız Rusya'da çok biiyük projelere imza attı. Krizin aşılmasıyla birlikte artık kısa süre içinde firmalarımızın Rusya'da yeniden aktif olmasını bekliyoruz.''dedi

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörü, Türkiye’nin hizmet ihracatında önemli bir yere sahip. Türk müteahhitler yurt dışına açıldıkları 1972'den Temmuz 2021'in sonuna kadar 129 ülkede 428.5 milyar dolar değerli 10 bin 803 projeyi üstlendi.

Türk müteahhitlerine Libya çağrısı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitlerine Libya çağrısında bulundu. Buna göre; Libya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlik firmaları önemli rol üstlenecek...

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

Türk müteahhitlere Rusya fırsatı!

Rusya, Ticaret Bakanlığı’nın 2020-2021 Dönemi Hedef Ülkeler listesindeki 17 ülkeden biri olarak dikkat çekiyor. Türk firmaların Rusya’da 73.7 milyar dolar değerinde 2 bine yakın projesi bulunuyor.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ''Özbekistan'da birçok Türk müteahhitlik şirketi faaliyette bulunuyor. Onların yanında müşavirlik firmalarının da hizmet vermesini istiyoruz'' dedi.

Dev projeler Türk müteahhitlere emanet!

Bugüne kadar 126 ülkede 400 milyar dolarlık 10 bine yakın proje üstlenen Türk müteahhitleri, dünyayı inşa etmeye devam ediyor. Sadece son 1 hatfada 3 dev projeye imza atan müteahhitlere, Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’dan teklif yağıyor...

Türk müteahhitlerine Rusya izni Haberi

Türk müteahhitlerine Rusya izni

Türkiye ve Rusya arasında yaşanan uçak krizinin aşılması, turizm ve tarım sektörünün yanı sıra inşaat sektöründe de sevinçle karşılandı Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, Türkiye ve Rusya arasında geçtiğimiz yıl yaşanan uçak krizi sonrası, Rusya'da faaliyet gösteren birçok inşaat firmasının işini kaybettiğini hatırlatarak, "İlişkilerin normalleşmesi, turizmciler kadar bizleri de sevindirdi" dedi.


Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkileri normale döndüren açıklamasının özellikle Antalya'da bir bayram havası estirdiğini ifade eden Saraç, "Otellerimiz yeniden dolacak, ihracat rakamlarımız yeniden eski seviyesine yükselecek, inşaat sektöründeki temsilcilerimiz Rusya'da yeniden ihaleler alıp, Rus vatandaşlar Türkiye'den ve Antalya'dan yeniden ev satın alacak. Tüm bu gelişmeler bizlere adeta çifte bayram yaşattı" diye konuştu. 


YATIRIMLAR ARTACAKTIR 


Türk müteahhitlik firmalarının kriz öncesinde Rusya'da çok önemli bir yere sahip olduğunu...