17 / 05 / 2024

Türk mutfağı EXPO 2016 Restoranlar Sokağı

Türk mutfağı EXPO 2016 Restoranlar Sokağı

EXPO 2016 Antalya, Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin mutfak kültürünü Restoranlar Sokağı'nda buluşturacak. 23 Nisan 2016'da 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla kapılarını açacak olan EXPO 2016'da Türk mutfağına da önemli bir yer verildi.

Türk mutfağının olmazsa olmazı 'soğan' fiyatları işte bu yüzden çıkıyormuş

Son zamanlarda yükselen soğan fiyatları ile alakalı Tarım Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Neredeyse soğansız yemeğin olmadığı Türk mutfağında yükselen  soğan fiyatlarının nedenini merak ediliyordu.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk yapı sektörü Afrika için buluşuyor!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 8-11 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, yapı sektöründe birçok fırsat yaratacak...

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Expo Turkey by Qatar’da Türk firmalara yoğun ilgi!

Expo Turkey By Qatar’da Türk şirketlerine 5 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunulurken başta gayrimenkul sektörü olmak üzere bilişim, gıda ve yapı malzemesi dahil 7 ana sektörde ihracata yönelik bir çok önemli adım da atıldı.

Türk şirketleri Katar'a çıkarma yaptı!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2. Expo Turkey by Qatar ile Türk şirketlerinin Katar'a adeta çıkarma yaptığını açıkladı. 

Türk ve Katarlı müteahhitlere yatırım çağrısı!

Doha’nın şehir merkezindeki en yeni kongre ve fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirilen 2. Expo Turkey by Qatar'a 112 Türk firması katıldı. 

Türk şirketleri Expo Turkey By Qatar'da şov yaptı!

Katar'ın başkenti Doha'da bu yıl ilki düzenlenen Expo Turkey By Qatar 2017 Fuarı'nda Türkiye ve Katar işbirliği güç kazandı. Mediacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk inşaatçılar Expo Turkey by Qatar Fuarı’ndan memnun döndü!

Türk şirketleri Katar’da gerçekleştirilen ‘Expo Turkey by Qatar Fuarı’ndan memnun ayrıldı. Fuar Türk şirketlerinin şovuna sahne oldu.

Ahmed Twar Al-Kawari: Türk firmalara daha çok iş vermek istiyoruz!

Expo Turkey By Qatar’ın ikinci gününde iş dünyası Türk-Katar İş Zirvesi’nde buluştu. Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Kawari, “Türk şirketlere daha çok iş vermek istiyoruz” dedi.

Türk inşaat şirketleri Katar'da 20 milyar dolarlık iş alacak!

Türk inşaat şirketleri gözünü Expo Turkey By Qatar Fuarı'na çevirdi. Medyacity Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, 2022’ye kadar Türk şirketlerinin Katar’da alacağı taahhüt işinin 15-20 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Türk inşaat firmaları Katar'da 15 yılda 17 milyar dolarlık proje yaptı!

Katar’ın ticaretinden 15-20 milyar dolarlık taahhüt işi almak isteyen 154 Türk şirketi, Expo Turkey By Katar fuarında buluştu.

Türk inşaatçılar Katar'da gövde gösterisi yaptı!

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı’nda Türk işadamları katılım gösterdi.

Türk mutfağı EXPO 2016 Restoranlar Sokağı Haberi

Türk mutfağı EXPO 2016 Restoranlar Sokağı

EXPO Gölü yanına inşa edilen 'Restoranlar Sokağı'nda çalışmalarda sona yaklaşıldı. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinin mimari özelliklerini yansıtan Restoranlar Sokağı'nda İstanbul Yalısı, Antalya Evi, Ege Bölgesi'ni temsilen Bodrum Evi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen Diyarbakır Evi, Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsilen Erzurum Evi, İç Anadolu Bölgesi'ni temsilen Konya Evi ve Karadeniz Bölgesi'ni temsilen Trabzon Evi yer alacak.


Aslına uygun mimaride ve o yörenin tipik yapı özelliklerini taşıyan malzemelerle inşa edilen bu restoranlarda menü, yine o bölgenin yemek kültür ve lezzetlerinden oluşacak. Restoranlar Sokağı hem görsel zenginliği hem de sunacağı lezzetlerle EXPO 2016 ziyaretçilerini Türkiye turuna çıkaracak. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Genel Sekreter Yardımcıları Faik Akturan ve Levent Murat Danışman ile birlikte Restoranlar Sokağı'nda incelemelerde bulundu.


Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Genel...