02 / 05 / 2024

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma

Plastik sektörünün hammadde dahil plastik ve mamulleri ihracatının da 2012 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 9.5 arttığını aktaran Uysal, 5 milyar 16 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti...

PAGEV, Türkiye'nin 3. geri dönüşüm işletmesini kuruyor!

PAGÇEV plastik ambalaj atıkları geri dönüştürecek yılda 105 milyon lirayı çöpten çıkaracak..

PAGEV Kongresi’nde Çevre İçin Plastikte İnovasyon tartışıldı!

Dünya plastik sektörüne yön veren uluslararası şirketlerin temsilcileri, bu kez Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) öncülüğünde İstanbul’da düzenlenen Plastik Endüstri Kongresi'nde bir araya geldi...

Ömer Karadeniz: İnşaat sektöründeki daralma Türk plastik sektörünü ihracata yöneltti!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, Ekonomik İstikrar Kalkanı önlem paketinin sektörler üzerindeki etkisini değerlendirdi…

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Plastik Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor!

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Plastik Mükemmeliyet Merkezinin kurulmasına yönelik imzalar atıldı.

Plastik Mükemmeliyet Merkezi inşa edilecek!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme Vakfı (PAGEV) arasında Plastik Mükemmeliyet Merkezi kurulması amacıyla 18 Ağustos perşembe günü mutabakat zaptı imzalanacak.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

Türk ev tekstili rotasını yeni pazarlara çeviriyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, TÜİK verileri ile 2014 yılı Türk ev tekstili ihracat rakamlarını açıkladı. TETSİAD’ın raporuna göre 2014’te de ev tekstili ihracatı, 3 milyar 330 milyon Dolar seviyesinde gerçekleşti.

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı!

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), 14-17 Ocak 2015 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşen Heimtextil Fuarı’ndan umutla döndü.

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar!

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Türkiye’nin ev tekstili alanındaki sektör büyüklüğünün 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Plastik sektörü 200 bin ton PET şişenin 85 bin tonunu geri dönüştürüyor!

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden?

Toyota Tsusho Türk şirket Plasmar'ı satın aldı!

Japon devi Toyota, geçen yılı 576 milyon liralık ciroyla kapatan Türk şirket Plasmar Plastik'e ortak oluyor. Toyota Tsusho'nun amacı Plasmar'ı Kafkaslar, Avrupa ve Afrika'da büyütmek...

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Haberi

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma


Sektörün şu an üretim kapasitesi ile Avrupa'da italya'yı geçerek Almanya'nın ardından ikinci sıraya yerleştiğini bildiren Mehmet Uysal, 2016 yılı hedefinin ise Avrupa liderliğine ulaşmak olduğunu söyledi. 

Avrupa ülkeleri ve ABD ekonomilerinde yaşanan belirsizliklere, Ortadoğu'daki sorunlara rağmen, Türkiye ekonomisi 2012 yılında da büyümesini sürdürürken, bu büyümeye paralel olarak plastik sektörü de büyüme kaydetti. Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, sektörün 2012 yılında, 2011'e kıyasla yüzde 5.6'lık artışa imza atarak toplam 8 milyon tonluk Yılın ilk beş ayında 2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, yüzde 95'i KOBİ niteliğinde olan sektörün GSMH'ye 25 milyar dolarlık katkı sağladığının altını çizdi üretime ulaştığını belirtti. Plastik sektörünün hammadde dahil plastik ve mamulleri...