02 / 05 / 2024

Türk Reasürans Anonim Şirketi

Türk Reasürans Anonim Şirketi

Kentsel dönüşümde iş alan firmalar, ruhsat öncesinde bina tamamlama sigortası yaptıracak. Müteahhit inşaatı bitiremezse devreye sigorta girecek. Böylece tüketici mağdur olmayacak...

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Star Construction İnşaat Gayrimenkul Taahhüt Danışmanlık Anonim Şirketi Kuruldu!

Star Construction İnşaat Gayrimenkul Taahhüt Danışmanlık Anonim Şirketi Bahçelievler'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehdi Öztürk tarafından kuruldu.

Redi Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Redi Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Yücetürk tarafından kuruldu.

Depremle birlikte herkes merak ediyordu! İşte DASK’ın fonlarında biriken paranın miktarı!

Türk Reasürans ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu, deprem fonlarının hazır olduğunu duyurdu. Peki Kurumun Genel Müdürü Selva Eren’in yaptığı açıklamaya göre, DASK’ın fonlarında deprem için biriken paranın tutarı ne kadar?

KOBİ’lere büyük müjde! Küçük işletmelere 10 milyar TL destek!

TÜRK Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, devlet destekli alacak sigortasının ekonomiye ve ticarete ciddi katkı sağladığını söyledi. Yeni sigorta türüne dair konuşan Eren, devlet destekli alacak sigortasında gelinen noktayı anlattı.

Zekeroğlu İnternational İnşaat Taahhüt İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Zekeroğlu İnternational İnşaat Taahhüt İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Haydar Veziroğlu tarafından kuruldu.

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Türk Reasürans, İstanbul Finans Merkezi'nden güvence ihraç edecek!

Türk Reasürans AŞ (Türk Re) Genel Müdürü Selva Eren, Türk Reasürans'ın global marka olması yönünde vizyonlarının bulunduğunu dile getirdi.

Türk Palaca Proje Yönetimi ve Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!    

Türk Palaca Proje Yönetimi ve Geliştirme Ticaret Anonim Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Walaa Mostafa Mohamed Abdelwahab tarafından kuruldu.

Türk Reasürans AŞ kuruldu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından reasürans kapasite ihtiyacının karşılanması amacıyla Türk Reasürans AŞ kuruldu. Şirketin Genel Müdürlüğüne ise Selva Eren atandı.

İnşaat projelerine reasürans desteği!

VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, Türkiye’de yerleşik bir reasürans şirketi olarak yatırım yaptıkları günden bugüne istikrarlı bir şekilde büyüme başarısını gösterdiklerini belirterek, “Mühendislik ve inşaat alanında çok güçlüyüz'' dedi.

Mmcyol Yapı İnşaatı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mmcyol Yapı İnşaatı Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arif Zeki Öztürk tarafından kuruldu. 

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Selmak Mekanik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Selmak Mekanik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tuncer Selim tarafından kuruldu. 

Türk Reasürans Anonim Şirketi Haberi

Türk Reasürans Anonim Şirketi

Son zamanların gündeminde bina tamamlama sigortası var. Kartal'da çöken bina ile yeni düzenlemeler yapılıyor.
Hüriyet'ten Noyan Doğan'ın bugünkü yazısına göre; müteahhitler, bina yapım bedelinin yüzde 10’unu teminat olarak ortaya koyacak ya da zorunlu olarak bina tamamlama sigortası yaptıracak. Yani, kentsel dönüşümde iş alan firmalar, ruhsat öncesinde bina tamamlama sigortası yaptıracak ya da belirlenen diğer teminat ve şartları yerine Böylece maketten satış dönemi kapanacak.

SİGORTACIYA AĞIR SORUMLULUK

Bina tamamlama sigortası kentsel dönüşüm için önemli. Hatta sigorta ile Fikirtepe’de yaşananlar gibi tüketici mağduriyetinin önüne geçilebilir, inşaatlar da yarım kalmaz. Ancak bir problem var; mevcut haliyle bina tamamlama sigortası uygulanmaz, uygulanamıyor da zaten. Ne sigorta şirketleri bu sigortayı yapmak istiyor ne de müteahhitler yaptırmak istiyor. Neden? Belki yeni düzenleme ile maketten konut satışına son verilmesi...