03 / 05 / 2024

Türk sanayicileri Kenya yatırım

Türk sanayicileri Kenya yatırım

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Eke, "Kenya'da yatırım yapacak Türk sanayici orada ürettiği malları rahatlıkla lojistik ve gümrük avantajlarından faydalanarak bölge ülkelerinde pazarlayabilir." dedi.

Kenya 500 bin yeni konut için Türk yatırımcıları bekliyor!

Kenya'nın Ankara Büyükelçisi Johnson Mogoa Kimani Ondieki, Kenya'da ihtiyaç duyulan 500 bin yeni konutun inşası için Türk yatırımcılara çağrı yaptı.

Türk yatırımcılar Kenya'da toplu konut inşa edecek!

Türk yatırımcılar rotasını Kenya'ya çevirdi. Başta Kenya olmak üzere, çeşitli Afrika ülkelerinde toplu konut alanında ciddi yatırımlar yapacak.  

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Balkanlar'da Türk Ticaret Merkezi kurulması için Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) arasında protokol imzalandı.

Türk sanayicilerine Kenya'ya yatırım daveti!

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Eke, "Kenya'da yatırım yapacak Türk sanayici orada ürettiği malları rahatlıkla lojistik ve gümrük avantajlarından faydalanarak bölge ülkelerinde pazarlayabilir." dedi.

Çin’in pazar kaybı Türk ev tekstiline yarayacak!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİ- AD) Başkanı Ali Sami Aydın, Trump ile birlikte Çin'in ABD pazarında güç kaybedeceğini, oluşacak açığın Türk ev tekstili sektörüne yarayacağını söyledi.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Türk ev tekstili ürünlerine İran'dan yoğun ilgi!

Ambargonun kalkması ardından bütün gözler İran’a çevrildi. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Türk ev tekstili ürünlerinin; İran pazarında iyi bilinen, marka adı ile aranılan bir konuma sahip olduğunu ifade ediyor.

İsmail Doğan'dan Türk mobilya sektörüne çağrı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, mobilyacılara seslenerek, Türk mobilya sanayicilerinin dünya mobilya devlerini yakından izlediğini söyledi.

Türk yapı sektörü Kenya pazarında!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Türk yapı sektörünün başarısını Kenyalılara anlatacağız. Kenyalıların Türkiye'deki yapı malzemesenden hiç haberi yok.

Kenya’dan Türk iş dünyasına inşaat sektörü daveti!

Orta ve Doğu Afrika’nın merkez ülkelerinden Kenya’dan Türk iş dünyasına yatırım daveti geldi. ABD Başkanı Barack Obama’nın ziyaretinden sonra yoğun bir yabancı yatırım beklentisinde olan ülke, Türk işadamlarının da bu fırsatı değerlendirmesini istiyor.

Türk ev tekstili rotasını yeni pazarlara çeviriyor!

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği, TÜİK verileri ile 2014 yılı Türk ev tekstili ihracat rakamlarını açıkladı. TETSİAD’ın raporuna göre 2014’te de ev tekstili ihracatı, 3 milyar 330 milyon Dolar seviyesinde gerçekleşti.

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı!

Türk ev tekstili sektörü Heimtextil'e katıldı. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD), 14-17 Ocak 2015 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşen Heimtextil Fuarı’ndan umutla döndü.

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar!

Türk ev tekstilinin sektör büyüklüğü 13 milyar dolar. Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), Türkiye’nin ev tekstili alanındaki sektör büyüklüğünün 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Türk sanayicileri Kenya yatırım Haberi

Türk sanayicileri Kenya yatırım

Türkiye'nin Nairobi Büyükelçisi Deniz Eke, Doğu Afrika'daki ülkelerin bir dönem Avrupa Birliği'nin içinden geçtiği gibi bir entegrasyon süreci içinde olduğunu belirterek, "Pek çok üründe standardizasyona gitmeyi hedefliyorlar. Dolayısıyla Kenya'da yatırım yapacak bir Türk sanayici orada ürettiği malları rahatlıkla lojistik ve gümrük avantajlarından faydalanarak bölge ülkelerinde pazarlayabilir." dedi.


Eke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenya'nın Türkiye'nin Afrika açılımında en öncelikli kilit ülke ve ortak olarak değerlendirdiğini söyledi. Kenya'nın coğrafi, stratejik özelliklerine bakıldığında Türkiye ile pek çok benzerlikleri olduğuna dikkati çeken Eke, bunun da iş birliği için çok ciddi bir potansiyel sunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Avrasya'nın ortasında kilit konumda bir ülke olduğunu dile getiren Eke, Kenya'nın da kendi bölgesinde aynı konumda bulunduğunu, son yıllarda çok ciddi adımlar kaydettiğini, finans, bankacılık, ticaretin ihracata dayalı standartlara...