05 / 05 / 2024

Türk turizmciler rus turist

Türk turizmciler rus turist

Uk­ray­na ile ya­şanan ger­gin­lik nedeniyle ABD ve AB’nin Rusya’ya uyguladığı yap­tı­rım­la­r, bu ülkenin eko­no­misini sı­kın­tıya soktu. Budu­rum özel­lik­le Türk tu­rizm­ci­le­ri te­dir­gin edi­yor...

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Bitlisli Türk iş insanı Muhsin Bayrak’tan Chelsea’ye servet!

Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin savaşa dönüşmesinin ardından Rus milyarder Abromovich’in sahibi olduğu Premier Lig devi Chelsea’ye Türk iş insanı Muhsin Bayrak talip oldu. Bayrak’ın Chelsea için servet teklif ettiği öğrenildi.

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Türk turizmciler dünyaya açılıyor!

Türk turizmcilerin son dönemdeki politikası, riskleri bölmek üzere yurtdışına açılmak oldu. Rixos'tan Limak'a, Irak'tan Maldivler'e kadar 22 turizm grubunun farklı coğrafyalarda halen 50 oteli bulunuyor.

Türk Akımı'nda inşaat başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Türk Akımı projesinde deniz kısmı için boru hattı inşaatının başladığını açıkladı.

Türk Akımı'nda inşaat bu yaz başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde boru hattının inşasına bu yaz başlayacağı bildirildi.

Türk müteahhitler için Rusya'da proje yasağı kalkacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ile Rusya arasındaki krizinden sonra projelerin durduğunu hatırlatarak Rusya'daki yasağın kalkması konusunda ümitli olduklarını söyledi. Yenigün, Türk müteahhitlerin Rus pazarını yakında tanıdığını belirtti.

Gazprom, Türk Akımı'nın ikinci hattı için Allseas ile anlaştı!

Rus enerji şirketi Gazprom ile İsviçreli Allseas şirketi arasında, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde ikinci hattın inşa edilmesi için anlaşma sağlandı.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Türk Rus ilişkileri mütehhitleri sıkıntıya soktu!

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke arasında başlatılan görüşmelerden hâlâ olumlu sonuç alınamaması Türk müteahhitler ile sebze ve meyve ihracatçılarını vurdu.

Türk Akımı'nın hükümetlerarası anlaşması onaylandı!

Rus gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin hükümetlerarası anlaşmasının onayına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Akımı anlaşması Ocak ayında oylanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattına ilişkin hükümetlerarası anlaşmanın Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da ocak ayında oylanmasının planlandığı belirtildi.

Türk turizmciler rus turist Haberi

Türk turizmciler rus turist

Uk­ray­na ile ya­şanan ger­gin­lik nedeniyle ABD ve AB’nin Rusya’ya uyguladığı yap­tı­rım­la­r, bu ülkenin eko­no­misini sı­kın­tıya soktu. Budu­rum özel­lik­le Türk tu­rizm­ci­le­ri te­dir­gin edi­yor.


'ZENGİN RUSLAR GELİR'


2015 yı­lı Rus tu­rist sa­yı­sın­da cid­di bir azal­ma bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­yen Pron­to Tur Baş­ka­nı Ali Ona­ran, “Bu yüz­den fi­yat po­li­ti­ka­sı­na dik­kat et­me­li­yiz. Fi­yat­la­rı çok kır­ma­dan, aza­la­cak Rus tu­rist sa­yı­sı­nın olum­suz et­ki­le­ri­ni en aza in­di­re­cek bir fi­yat po­li­ti­ka­sı­na git­me­li­yiz. Ön­gö­rüm, ge­le­cek yıl Rus tu­rist sa­yı­sın­da yüz­de 20’lik bir azal­may­la 1 mil­yar do­lar ka­zanç kay­bı söz ko­nu­su ola­bi­li­r” de­di.


ANTALYA'YI REHDİT EDİYOR


ALB Men­kul De­ğer­ler Araş­tır­ma Uz­ma­nı Ar­da Co­şar, rub­le­nin do­lar kar­şı­sın­da de­ğer kay­bet­me­si­nin ve Rus­ya ge­lir­le­rin­de önem­li yer tu­tan pet­rol fi­yat­la­rın­da sert dü­şü­şün Türk tu­riz­mi­ni olum­suz et­ki­le­ye­ce­ği­ni kay­det­ti. Co­şar, Tür­ki­ye­’ye gel­mek­ten vaz­ge­çen Rus­la­r’ın, en çok An­tal­ya­’nın eko­no­mi­si­ni sar­sa­ca­ğı­nı söy­le­di.


Tu­rizm­ci­ler, ge­le­cek...