01 / 05 / 2024

Türk turizminin hedefi

Türk turizminin hedefi

Turist sayısında 32 milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin yeni hedefi, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türk müteahhitlerin 2022 hedefi 50 milyar dolar!

Yurt dışında 2021 yılında 29.3 milyar dolar tutarında proje üstlenen Türk müteahhitler, hedef yükseltti. Türk müteahhitler, 2022'de 30 milyar doları aşmayı, orta vadede ise senelik 50 milyar dolarlık proje hacmini hedefliyor.

Türk müteahhitlerin 2022 yurt dışı hedefi 50 milyar dolarlık proje!

Türk müteahhitler tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen yurtdışında 20 milyar dolarlık proje üretti. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türk inşaat sektörü yüzünü Avrupa’ya çevirdi. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların yeni rotası oldu.

Türk müteahhitlerinden 350 milyar dolarlık proje hedefi!

Son 10 yılda dünyada 250 milyar dolarlık iş yapan Türk müteahhitler, 2030 yılına kadar 350 milyar dolarlık proje hedefliyor.

Türk Eximbank, İskenderun'da irtibat bürosu açtı!

2019 hedefi 8 yeni şube açma olan Türk Eximbank, 16. irtibat bürosunu İskenderun'da açtığını açıkladı.

Kuveyt Türk'ün hedefi 400 şube!

KUVEYT Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bu yıl açılan 25 şube ile yıl sonunda şube sayımızı 385’e ulaştırmış olacağız. 2017’de 400 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Türk prefabrik yapı sektörü hedefi büyüttü!

Karmod Prefabrik, geçen yıl 58 farklı ülkeden 240 yurt dışı heyeti konuk etti. Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca: "2016'da Türk prefabrik yapı sektörünün dünyada büyük projelerle ses getireceğine inanıyoruz." dedi.

Türkiye'nin hedefi İran'da 500 mağaza açmak!

İran üzerindeki yaptırımların kalkacak olması Türk şirketlerine büyük fırsat doğurdu. BMD 1-4 Eylül tarihlerinde ülkeye ilk çıkarmayı yapacak. Türk markalarının hedefi 3 yılda 500 mağaza açmak

Türk mobilya sektörü yeni pazarlara odaklandı!

Türk mobilya sektörü 10 milyar dolar olan 2023 ihracat hedefi için ABD başta olmak üzere yeni pazarlara odaklandı.

Yunanistan'ın hedefi Türk turistleri ülkeye çekmek!

Krizden çıkışın yolunu turizmde arayan Yunanistan, İstanbul'a çıkarma yapıyor. Hedef, 9 yılda beşe katlanan zengin Türk turisti ülkeye çekmek.

Türk turizminin hedefi Haberi

Türk turizminin hedefi

Turist sayısında 32  milyon ile dünyada 6'ncı sıraya yükselen Türk turizminin hedefinde katma değer ekonomisine geçişin yol haritasını hazırlamak var. Hedef, KOBİ'sinden tarım sektörüne kadar 100'den fazla sektörü besleyen turizmi yeni bir lige taşımak. Konuya ilişkin etkin çaba gösteren kurumlardan biri de Ela ûuality markası ile tanınan Özak GYO oldu. Orta vadede 5 yeni otel yatırımı planladıklarını ifade eden Ela Ouality Resort Hotel Genel Müdürü Tunç Batum, "Bugün itibarıyla otel ve altyapı yatırımları iyi bir noktaya geldi. Türkiye'nin yeni nesil turizm atılımı özel sektör, kamu ve STKTarın ortak bir büyüme stratejisi üzerinde birlikte çalışmaları ve geleceği planlamalarıyla sağlıklı gelişecek" dedi. 


ÜST LİGE ÇIKACAĞIZ


 Bu strateji içerisinde şehir, çevre ve turizm bölge planlamalarının bir bütünlük içinde ilerlemesi gerektiğine vurgu yapan Batum şöyle...