27 / 04 / 2024

Türk prefabrik yapı sektörü hedefi büyüttü!

Türk prefabrik yapı sektörü hedefi büyüttü!

Karmod Prefabrik, geçen yıl 58 farklı ülkeden 240 yurt dışı heyeti konuk etti. Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca: "2016'da Türk prefabrik yapı sektörünün dünyada büyük projelerle ses getireceğine inanıyoruz." dedi.




Karmod Prefabrik, geçen yıl 58 farklı ülkeden 240 yurt dışı heyeti konuk etti.


Şirket açıklamasına göre, prefabrik yapı sektöründe faaliyet gösteren Karmod'u 2015 yılında 58 farklı ülkeden 240 yurt dışı heyet ziyaret etti. Ziyaretlerin çoğu, ülkelerinde önde gelen firmaların üst yöneticileri tarafından yapılırken, 3 de bakan düzeyinde ziyaret gerçekleştirildi.


Bu kapsamda 22 ziyaretle Libya, 18'er ziyaretle Almanya ve Irak, 12 ziyaretle de Suudi Arabistan öne çıkan ülkeler oldu. Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçiler, çoğunlukla prefabrik ekonomik konut ve ofis yapılarına ilgi gösterdi. Almanya'dan son zamanlardaki ziyaretlerde ise Suriyeli mültecilerin barınmaları için gerekli konteyner mülteci kamp yapılarının tedariki konusu öne çıktı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca, hemen hemen her gün en az bir yurt dışı heyeti misafir ettiklerini belirtti. En önemli çabalarının, ticaretin yanı sıra gelen misafirlerinin Türkiye'den iyi bir intiba ile ayrılmalarına katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Özkanca, şunları kaydetti:


"Bu yıl Karmod olarak 30. kuruluş yılımızı kutluyoruz ve bugüne kadar 90'a yakın ülkeye ihracat yaptık. İhracat açısından önemli hedeflerimiz var. Üretimimizin yüzde 50'sini ihraç edip 2016'da 100 ülke hedefimize yaklaşmaya çalışacağız.


Hükümetimizin Afrika ülkeleri açılımı kapsamında bu ülkelerde devam eden konut, okul, hastane, ofis ve şantiye projelerimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Sudan, Nijerya ve Fildişi Sahilleri'nde temsilcilikler açtık. 2016'da Türk prefabrik yapı sektörünün dünyada büyük projelerle ses getireceğine inanıyoruz."


AA


Geri Dön