02 / 05 / 2024

türk uçak seferleri

türk uçak seferleri

Türk hava sahasında 2013'te gerçekleşen uçuş sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,2 artarak 1 milyon 503 bin 15'e ulaştı. Türkiye hava sahasından geçen yıl, ortalama her 21 saniyede bir uçak geçti...

Bayram öncesi uçak biletleri de zamlandı! Türk Hava Yolları, AnadoluJet ve Pegasus! İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bayram yaklaşırken uçak bileti fiyatları pes dedirtti! Peki, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda en ucuz uçak bileti fiyatları ne kadar? Türk Hava Yolları, Anadolu Jet ve Pegasus... İşte 17 Nisan 2022 fiyat listesi...

THY ve Pegasus uçak seferlerini iptal etti! İşte iptal edilen seferlerin tam listesi...

Megakent İstanbul'da aralarında olacak şekilde pek çok kent için kar yağışı uyarısı verildi. Kar yağışı gerekçesiyle birçok uçak seferinde iptaller de duyurulmaya başladı. İşte Türk Hava Yolları'nın ve Pegasus'un iptal edilen o uçak seferleri...

Uşak Merkez'de 11.1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Uşak 2. İcra Dairesi, Uşak ili, Merkez ilçesi, Muharremşah Mahallesi, 179 ada 2 parselde yer alan fabrikayı 11 milyon 96 bin 984 TL'ye satıyor...

Kuveyt Türk konut kredisi borçlarını erteledi!

Kuveyt Türk, nakit akışı bozulan bireysel ve tüzel müşterilerinin borçlarını erteleme kararı aldı.

Türk Akımı'nın arazisi için şirket atanacak!

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi kapsamında gerekli arazi edinimi çalışmalarını yürütmek üzere bir kamu kuruluşu, arazi hakları kuruluşu olarak atanacak. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Türk Akımı için 7 milyar euroluk yatırım yapılacak!

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.

Türk Akımı projesine ilk onay geldi!

TBMM Dışişleri Komisyonu, aralarında “Türk Akımı”nın da bulunduğu Türkiye ve Rusya arasında ikili anlaşmaların uygun bulunduğuna dair üç kanun tasarısını kabul etti.

AB Türk Akımı için temkinli!

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic "Türk Akımı anlaşması şu an çok taze. AB'nin gelecekteki doğalgaz ihtiyacı konusunda cevaplanması gereken birçok soru var. Bu projenin de ekonomik olarak uygulanabilir olması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı’nın önünde engel yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan buzdolabına kaldırılan Türk Akımı projesiyle ilgili olarak, "Projenin gerçekleşmesi için gerekli adımları ivedilikle atmaya hazırız. Şu anda bu projenin hayata geçirilmesinin önündeki engel yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Akımı'nı biz rafa kaldırdık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu haberleri çıkıyor. Tam aksine proje taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle tarafımızdan rafa kaldırıldı" dedi.

Aleksey Miller: Türk Akımı görüşmeleri durduruldu!

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, bir soru üzerine, "Türk Akımı için ilk önce Türkiye'nin bize başvurması gerek. Tabii eğer bu projeyle ilgileniyorsa. Ancak şu ana kadar bize böyle bir teklifle gelmedi" dedi.

Türk Akımı ve Akkuyu projeleri durmayacak!

Rusya Ekonomi ve Gelişim Bakanı Aleksey Ulyukaev, Türk Akımı ve Akkuyu gibi büyük yatırım projelerinin Rus hükümetinin kararıyla dondurulmayacağını, bu projelerin geleceğinin şirketlere bağlı olduğunu bildirdi.

ÖİB Uşak Atatürk Mahallesi'ndeki gayrimenkulü özelleştirdi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin Uşak Merkez ilçesi, Atatürk Mahallesi'ndeki gayrimenkulünü özelleştirdi. İhaleye en yüksek teklif 1 milyon 325 bin TL ile HTH Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den geldi.

türk uçak seferleri Haberi

türk uçak seferleri

Türkiye'de, 2003 yılında uygulamaya konulan sivil havacılığın serbestleştirilmesi kararı ile birlikte havacılıkta önemli gelişmeler sağlandı. Sivil havacılık alt yapısına yapılan yatırımlar ve uygulamaya konulan kararlarla birlikte bu alanda dünyanın en hızlı gelişen ülkeleri arasına giren Türkiye'de, son yıllarda uçuş ve uçakla seyahat eden yolcu sayılarında önemli artışlar görüldü. Son 11 yılda havayoluyla taşınan yolcu sayısı 33 milyondan 150 milyona çıkarken, sektörün cirosu da 2,2 milyar liradan, 21,4 milyar liraya yükseldi. 


2002'de 2 merkezden 26 noktaya sadece THY'nin uçuş yaptığı Türkiye'de, aradan geçen 11 yılda, 7 şirket tarafından uçuş yapılan nokta sayısı, 7 merkezden 52 noktaya çıktı. Öte yandan, 2002'de yurt dışında sadece 60 ülke ve noktaya uluslararası sefer yapılırken, bugün bu sayı 236'yı buldu.


AA muhabirinin yaptığı hesaplamalara göre, Türk hava...