29 / 04 / 2024

türkakımı projesi Tekfen

türkakımı projesi Tekfen

Rus enerji şirketi Gazprom'un Türk Akımı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tekfen'den Türkakımı için 98 milyon euroluk anlaşma yapıldı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Karanfilköy dönüşüm projesi eleştirilerine yanıt!

İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Karanfilköy’de yürüttükleri kentsel dönüşüm projesi için düzenlenen kura töreninde, eski Şehircilik Bakanı olan rakibi Murat Kurum’u isim vermeden eleştirdi. 

Türk Müteahhitlerin 2024 hedefi 50 milyar dolar için 'Kalkınma Yolu Projesi' büyük önem taşıyor...

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye kara ve demir yolu ağıyla ulaşacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulunan TMB Başkanı Erdal Eren, söz konusu projenin Türk müteahhitler için büyük önem taşıdığını belirtti.

Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa Çarşı şehre yeni bir soluk getirecek!

Polat imzasıyla şehrin dinamiklerine modern bir yorum katan ve Türkiye’deki en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Piyalepaşa Çarşı kapılarını açıyor. 

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm projesi için 21 firma yarıştı!

Kocaeli Cedit'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yıkım ihalesi gerçekleşti. İhalede 21 firma yarıştı.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtımı yapıldı!

İstanbul'da Sultangazi'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için tanıtım toplantısı yapıldı.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sorunların araştırılması için önerge verildi!

İstanbul Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde mağdur olanların sorunlarının araştırılarak çözüm yolları geliştirilmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

TürkAkım bir yaşında!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katıldığı resmi açılış töreniyle ocak 2020'de faaliyete geçen TürkAkım Açık Deniz Doğalgaz Boru Hattı birinci yaşını kutluyor.

TürkAkım'ın Sırbistan ayağı faaliyete geçti!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı'nın Sırbistan ayağı, faaliyete geçti.

TürkAkım'dan Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı!

Rusya doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya ileten TürkAkım doğal gaz boru hattı aracılığıyla ocak ayında Avrupa'ya 506,3 milyon metreküp gaz taşındı

TürkAkım doğal gaz boru hattı açıldı!

Rus doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya nakledecek TürkAkım doğal gaz boru hattı törenle hizmete açıldı.

TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın açılıyor!

Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattı yarın İstanbul'da düzenlenecek tören ile açılacak.

TürkAkım için geri sayım başladı!

TürkAkım Proje Sözcüsü Esen, "TürkAkım aslında teknolojik olarak son derece zorlu bir proje. Toplam 1870 kilometre uzunluğundaki deniz hatları, 2 bin 200 metreye ulaşan derinliklere döşendi." dedi.

türkakımı projesi Tekfen Haberi

türkakımı projesi Tekfen


Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi için anlaşmalar devam ediyor. Merkezi Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Petrofac International UAE LLC, Türkiye branşı Petrofac Turkey'den sözleşme imzalamak üzere niyet mektubu aldı. 

Türkiye'de Kıyıköy yakınında inşa edilecek Gaz Kabul Terminali inşaat işleri için Tekfen ile anlaşma sağlanacak. 

Kap Açıklaması:
Bağlı ortaklıklarımızdan Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş., Turkakımı projesinin ana yüklenicisi, merkezi Birleşik Arap Emirliklerinde bulunan Petrofac International UAE LLC, Türkiye branşı Petrofac Turkey'den sözleşme imzalamak üzere niyet mektubu almıştır. 

Sözleşme, Türkakımı Gaz Boru Hatı Projesi çerçevesinde, Türkiye'de Kıyıköy yakınında inşa edilecek Gaz Kabul Terminali inşaat işleri ile ilgilidir. Süresi 24 ay olan birim fiyatlı sözleşmenin bedeli 98 milyon Euro'dur. İnşaat işlerinin 2018 yılı Ocak ayında başlaması öngörülmektedir....