04 / 05 / 2024

Türkan Parkı

Türkan Parkı

1984 yılında Bulgaristan'da şehit edilen Türkan bebeğin adı Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi'ne kazandırılan 'Türkan Parkı' ile yaşayacak.Türkan Parkı Millet Mahallesi'nde 4 bin metrekare alana kuruldu.

Türkan Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Türkan Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Türkan Grup Yapı İnşaat Limited Şirketi'nin merkezi Eyüpsultan'da yapıldı.

Park Yaşam Antalya'nın ruhsatı alındı! Emlak Konut GYO'dan Antalya'ya 1.437 yeni konut ve 6 ticari ünite geliyor! 

Emlak Konut GYO, Park Yaşam Antalya projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. İşte Park Yaşam Antalya projesindeki son durum...

Türkan İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkan İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de kuruldu.

Taşer Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşer Gıda İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de Türkan Atay tarafından kuruldu.

Meral Akşener'den kaçak çiftlik yanıtı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Grup Başkanvekili Lütfü Türkan'ın sahip olduğu çiftlikle ilgili iddiaları cevaplandırdı.

Yağmur Ünal ve Türkan Şoray evinin kapılarını ilk kez açtılar!

Yapımcı Yağmur Ünal ve Türkan Şoray birlikte yaşadıkları Çubuklu’daki villasının kapısını Hello Fashion Homes dergisine açtı.

Sultan filmindeki gecekondu yeniden hayat buldu!

Antalya Kepez Belediyesi Türkan Şoray'ın başrolünde olduğu "Sultan” filminde yer alan gecekondudan esinlenerek, uzman mimar ve heykeltıraşların desteğiyle müze yaptırdı.

Yağmur Ünal'dan miras kavgası açıklaması!

Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal, pek çok ünlü sanatçının ölümünden sonra yaşanan miras kavgalarına ilişkin kendisine sorulan soru üzerine açıklamalarda bulundu. Ünal, ablasıyla arasında öyle bir olay yaşanmayacağını söyledi.

Cizre'de bombalanan emniyet binası parka dönüştürülüyor!

Şırnak Cizre'de PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu ağır hasar alan emniyet binasının bulunduğu alana Şehitler Anıtı ve Parkı yapılıyor.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ismiyle ve bütçesi ile dev yatırımları arasında yer alan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi açılış için gün sayıyor.

Bursa'da deprem riskli hastane binası özel okula kiralandı!

Bursa Ertuğrulgazi'de bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu sebebiyle kapatılmıştı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,"Depreme dayanıksız denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik" dedi...

İsmet Karaca: Bursa Şehir Hastanesi açılsın diye mi 3 hastane kapatıldı?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa Devlet Hastanesi, Prof. Dr. Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğumevi’nin kapatılarak Bursa Şehir Hastanesi’ne taşındığını belirtti ve Bursa Şehir Hastanesi açılsın diye mi 3 hastane kapatıldı dedi...

Park Mavera 3 teslimleri 27 Ocak'ta başlıyor!

TOKİ tarafından gelir paylaşımı işi olarak yürütülen Park Mavera 3 projesinde asli edime konu konutların teslim işlemlerine 27 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlanacak...

Türkan Parkı Haberi

Türkan Parkı

1984 yılında Bulgaristan'da şehit edilen Türkan bebeğin adı Yıldırım Belediyesi tarafından Millet Mahallesi'ne kazandırılan 'Türkan Parkı' ile yaşayacak.Millet Mahallesi'nde 4 bin metrekare alana kurulan Türkan Parkı, yoğun bir katılımın olduğu törenle hizmete açıldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, parkın en önemli özelliklerinden birinin ismi olduğunu söyleyerek, "80'li yıllarda özellikle Bulgaristan'ın belirli bölgelerinde Müslüman azınlığa karşı sistematik bir baskı vardı. O dönemin en etkili sembollerinden biri de şehidimiz Türkan bebektir. İşte o sembol şehit bebeğimizin adı bu parkta ilelebet yaşayacaktır. Umanm başka Türkanlar ölmez ve bu park barışın sembolü olur" dedi. 



AMACIMIZ YEŞİL BİR YILDIRIM 



Parkların mahalleler için önemine dikkat çeken Başkan Edebali, "Parklar mahalleler için olmazsa olmaz alanlardır. Nerede bir park, bir yeşil alan varsa o mahallelerin, o bölgelerin değeri...