30 / 04 / 2024

türkevini kim inşa etti

türkevini kim inşa etti

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde önceki gün ABD'de açılışı gerçekleşen Türkevi'nin inşaatını kaleme aldı.

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm bütçesi için çağrı!

Kayseri Kocasinan Belediyesince Uğurevler Mahallesi'nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm kapsamındaki anahtar teslim töreninde konuşan Özhaseki, kentsel dönüşüm bütçeleri için çağrıda bulundu.

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Özbekistan’ın simge projesini Türk şirket inşa edecek!

Özbekistan'ın simge projeleri arasında yer alan tema park projesi Outdoor Factory tarafından inşa edilecek.

Senegal'in en büyük stadyumunu Türk şirketi inşa edecek!

Türk şirketi Summa, Dakar'a 50 kilometre mesafedeki Diamniadiao'da, UEFA standartlarında, 50 bin seyirci kapasiteli ve ülkenin en büyük spor kompleksi olacak Senegal Stadyumu'nu inşa ediyor... 

Türk firmaları inşa halindeki otelleri yakın takibe aldı!

Dubai’ye çıkarma yapan 73 Türk firması, Expo 2020’ye hazırlanan inşa durumundaki otel ve restoranları yakın takibe aldı. 

Geleceğin Türkiye'sini inşa ediyoruz!

T. C. Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Geleceğin şehrini inşa ediyoruz.  Kura ve anahtar teslim törenleriyle milletimizin sevincine ortak oluyoruz.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karakas'a türk camisi inşa edeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ağırladı. Erdoğan görüş sonrası Karakas'a türk camisi inşa edeceklerini duyurdu.

Türk inşaat sektörü Ruanda'yı yeniden inşa ediyor!

Ruanda'da 5 yılda ancak yüzde 20'sinin inşa edilebildiği başkent Kigali'deki kongre merkezi ve otel kompleksi, Türkler tarafından 1 yılda bitirildi.

Sinpaş Sancak Tül fabrikası arazisinde karma projesi inşa edecek!

Sefaköy'de yer alan Sancak Tül fabrikasını satın alan Sinpaş, Sefaköy Sancak Tül fabrikası arazisinde karma projesi inşa edecek.

Zigana Dağı'na Avrupa'nın en uzun karayolu tüneli inşa ediliyor!

Tarihi İpek Yolu üzerindeki Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı'na yeni tünel inşa edildi. Tünel ile 30 yıl önceki 6 saatlik mesafe 40 dakikada alınacak.

Norveç'te dünyanın ilk gemi tüneli inşa edilecek!

Norveç'te dünyanın ilk tam donanımlı gemi tüneli inşa edilecek. 4 yılda tamamlanacak projenin çalışmaları ise 2018 yılında başlayacak.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağaçlar kesilecek mi?

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tünelinin inşaatı için Maçka Parkı’nın bir bölümünden geçecek hattın imar planı değiştirildi. Peki, Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tüneli için ağalar kesilecek mi?

Pendik'e geri dönüşüm ayrıştırma tesisi inşa ediliyor!

Çevreye ve ekonomiye yararlı projeleri sürdüren Pendik Belediyesi, Türkiye’de ilk defa saatte 8 ton ayrıştırmalı tam otomatik “Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi”ni inşa ediyor.

türkevini kim inşa etti Haberi

türkevini kim inşa etti

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugün kaleme aldığı "Türkevi’ni kimler yaptı?" isimli yazısında Türkevvi Binası'nın inşaatını kaleme aldı. Bayer yazısına "IC İçtaş İnşaat ve Amerikalı inşaat şirketi Tishman ortaklığında, New York’ta inşa edilen Türkevi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı." diyerek başladı ve devamında şu cümleleri kaleme aldı. 

Çeçen grubu yöneticilerine göre, ‘Zarif ve simgesel bir yapı olarak, modern görünümü ile New York gökdelenleri arasına katılan Türkevi, Manhattan’ın ikonik binaları arasında yerini aldı’.

Titiz bir çalışma gerektiren son derece önemli bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirten IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen, “Projenin Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alması, şehrin en yoğun bölgesinde inşaat yapmanın zorluğu ve sınırlı bir...