29 / 04 / 2024

Türkiye Antarktika bilimsel üs

Türkiye Antarktika bilimsel üs

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da araştırma üssü kurulacağını ve burada bilimsel araştırmaların yapılacağını söyledi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Türkiye Hazır Beton Birliği Hazır Beton Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektörünü bilimsel olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu açıkladı.

Türkiye’nin 6. Bilim Merkezi Elazığ'a açılacak!

Elazığ’da valilik, belediye, üniversite ve iş adamlarını desteğiyle kurulan binanın Türkiye’nin 6. Bilim Merkezi olması için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ön sözleşme imzalandı.

Bakanlık Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na katıldı!

Bu yıl Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca 15.’si düzenlenen Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlandı...

İEÜ'den Türkiye'de Modern Mobilya projesi!

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nce üniversitenin bilimsel araştırma projeleri kapsamında önceki yıl başlatılan "Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi tamamlandı.

Türkiye Antartika'da üs kuruyor!

Türkiye, Antarktika kıtasına kuracağı üs için çalışmaları hızlandırdı. Türkiye Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) öncülüğünde kurulacak üs, ilk aşamada 21 metrekarelik bir konteynerde faaliyet gösterecek.

Türkiye Antarktika'da bilimsel istasyon kuracak!

Türkiye hiçbir ülkenin egemenliği altında olmayan Antarktika Kıtasının yönetiminde söz sahibi olabilmek için harekete geçiyor...

Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yılı Sempozyumu Beykoz’da başladı!

Türkiye Polonya arasındaki derin tarihsel bağlara dikkat çekmek, bilimsel araştırmalarla ele almak ve geleceğe aktarmak amacıyla Beykoz ’da düzenlenen “Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600.Yıldönümü Sempozyumu” başladı.

Türkiye ve Belçika'nın Flaman bölgesi arasında bilimsel ve teknolojik işbirliği sağlandı!

Türkiye Cumhuriyeti ve Belçika'nın Flaman Bölge Hükümeti arasında bilim, teknoloji ve inovasyon işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. İmzalanan mutabakat zaptıyla bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında işbirliği öngörülüyor..

Türkiye Finans'ta konut kredi faizi yüzde 0.67'ye düştü

Türkiye Finans, konut, iş yeri, arsa ve taşıt sahibi olmak isteyenler için 12 ay vadeli kredi kar oranlarını yüzde 1'in altına indirdi

Kempinski Türkiye'de 5. tesisini işletmeye başlıyor

Kempinski'nin Türkiye'de, Kempinski Residences Astoria Istanbul'dan sonra beşinci, rezidans olarak işleteceği ikinci tesisi Bellevue Residences İstanbul Levent'te dün hizmete girdi

Ruslar Türkiye'ye ev sahibi olmaya geliyor

Türkiye'de turist olarak görmeye alıştığımız Ruslar, krizde konut fiyatları yüzde 30-35 ucuzlayınca Antalya'da ev sahibi olmaya karar verdi.

DHL Express Amerika'yı Türkiye'ye getiriyor

DHL Express, Easy Shop adını verdiği yeni ürünü ile Türkiye'deki müşterilerinin Amerika'da alışveriş yapmasına olanak sağlıyor

 

Türkiye Antarktika bilimsel üs Haberi

Türkiye Antarktika bilimsel üs

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


Cumhurbaşkanlığı sistemini de içeren anayasa değişikliğine yönelik referandumun sonucuna ilişkin anketlerde son durumun ne olduğunun, referandumun sonucunun ekonomiyi nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Özlü, AK Parti'nin anket yaptırdığını, bu anketlerde olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.


Özlü, "Mevcut sistemin korunmasını isteyenler yani statükocular 'hayır' diyorlar. Bu sistemin değişmesini, güçlenmesini, pratik hale gelmesini, Türkiye'nin kalkınmasını, küresel bir oyuncu olmasını, bölgesel bir güç olmasını isteyenler 'evet' tarafında. Dolayısıyla bu ikisi arasında olacak." şeklinde konuştu.


Kredi desteği ile 11 milyar liraya yakın bir sıcak para girişi olacak"

KOSGEB'in 50 bin liralık sıfır faizli işletme kredi desteğine yönelik hedefin ne olduğunun, dağıtımın ne zaman yapılacağının sorulması üzerine Özlü, bunun KOSGEB...