09 / 05 / 2024

türkiye arkeolojik kazı durdurma

türkiye arkeolojik kazı durdurma

Türkiye ’de Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle sürdürülen arkeolojik kazıların tamamı durduruldu. Yabancı arkeolojik kazılarsa devam ediyor. Yeni bir yönetmelik yapılana kadar tüm kazıların durdurulması istendi...

Emekli maaş promosyonlarında son dakika şoku! Türkiye Emekliler Derneği'nden flaş açıklama geldi! Hemen bakın!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli promosyonları ile ilgili konuştu ve "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" dedi.

Türkiye Otomobili’nin fabrika inşaatında son durum ne?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretileceği fabrika inşaatında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. TOGG tarafından yapılan açıklamada inşaatta şu ana kadar 100 bin metreküp kazı yapıldığı, 9 bin 400 zemin güçlendirme kolonu üretildiği ve 46 bin ton çimento kullanı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den kazı açıklaması!

Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'den (TEİAŞ), büyükşehirlerde belediyeler ve üçüncü şahıslar, kırsal bölgelerde ise Karayolları Genel Müdürlüğünce kurumdan izin alınmadan yapılan inşaat ve kazı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı...

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ovit Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamam!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit'te kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Kazım Yücel: Türkiye çürük binalardan kurtulmalı!

MHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Yücel:"Meydana gelen acı olaylardan sonra Türkiye'nin artık riskli yapıları, değişmesi gereken binaları değişmemiz ile alakalı gündem maddeleri ve bu sorunların giderilmesiyle alakalı konular geliyor." dedi.

Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak!

Projenin tanıtım toplantısı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve gazeteci Tayfun Talipoğlu'n Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Eskişehir'e açılacak.

Depreme karşı Türkiye'nin altyapı sistemleri güvenli mi?

Türkiye deprem kuşağında yer alan ülkelerden biri. Depreme hazır olup olmadığımızın yeniden sorgulandığı bugünlerde, Altyapı ve Kazısız Teknolojiler Derneği Başkanı Yasin Torun bambaşka bir tehlikeye dikkat çekiyor...

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Türkiye'nin ilk belediye binasının restorasyonu tamamlandı!

Abdülhamid Han tarafından inşa ettirilen Türkiye'nin ilk belediye başkanlığı binası, 158 yıl sonra aslı korunarak restore edildi. Binada, yapılan kazılar sonucu bulunan 2. Abdülhamid Han’ın adını taşıyan tuğra da yer alıyor.

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı. Kazılar sırasında, çalışma yapılan bölgenin çevresi sac levhalarla kapatılmıştı. Yolların daralması ve kazıların şeffaf bir şekilde yapılmadığı iddiasıyla duruma tepki gösteren vatandaşlar olmuştu.

Konak Tünelleri'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

İZMİR'de, Konak Tüneli'nin geçtiği yerlerdeki arkeolojik kazılar bitti. Bu çalışmalarda Yahudi mezarlarından çıkan 900'ü aşkın insanın kemiği, Yahudi cemaatine teslim edilerek Gürçeşme'deki Yahudi Mezarlığı'na nakledildi.

Giresun Adası'nda arkeolojik kazı çalışmaları yapılıyor!

Giresun Müze Müdürü Hulusi Güleç, Giresun Adası'nda başlatılan arkeolojik kazı çalışmalarının bu yıl da devam etmesini planladıklarını söyledi. Güleç, "Adada yüzey araş tırmalan yaparak kazı çalışmaları için 4 bölge belirledik. " dedi.

türkiye arkeolojik kazı durdurma Haberi

türkiye arkeolojik kazı durdurma

Şimdi ne olacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı izinleriyle 2012 yılında, 116 Türk, 39 yabancı kazı, 84 Türk, 18 yabancı yüzey araştırması, 47 müze kazısı, 151 kurtarma kazısı, 28 kamu yatırım alanı kurtarma kazısı, olmak üzere toplam 483 arkeolojik çalışma vardı. Kazı başkanları, ‘‘Yazın ortasına gelindi, yönetmelik çıkarılamazsa bu yaz boşa geçer’’ diyor. 


Davayı TMMOB Mimarlar Odası açtı

Tam adıyla ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki Kültür Varlıklarının Röleve, Restorasyon, Restitüsyon Projeleri, Sokak Sağlıklaştırma, Çevre Düzenleme Projeleri ve Bunların Uygulamaları ile Değerlendirme, Muhafaza, Nakil İşleri ve Kazı Çalışmalarına İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Yönetmelik’ 2005 yılında Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelikte, 2009’da değişiklik yapıldı. TMMOB Mimarlar Odası yönetmeliğin bazı maddelerine itiraz ederek dava açtı. 


Mahkeme bazı maddeler için ret kararı verince...