08 / 05 / 2024

türkiye asma köprüler

türkiye asma köprüler

Sabah Gazetesi yazarı Süleyman Yaşar, finansmanın özelleştirilmesi yöntemiyle Türkiye iki asma köprü kazanacak diyor. İşte o yazı!

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Türkiye Varlık Fonu Başkanından açıklama! Türk Şeker ve Çaykur kâra geçti!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Ermut, finansman maliyetleri ve diğer bazı konular çözüldüğünde gelecek yıllarda karlılığın görüleceğini kaydetti.

Türkiye Varlık Fonu’ndan, 3 büyük kamu bankasına milyarlarca lira geliyor!

Türkiye Varlık Fonu, kamu bankalarının sermayelerini güçlendirmek için bir hamle daha yapıyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın sermaye yapılarını güçlendirmek için yeni bir para takviyesi geliyor.

CDS puanı rekor kıran Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku da açıklandı

Ekonomi uzmanlarının 'Bir an önce tedbir alınmalı' diyerek uyardığı CDS risk primi 900 puanı aşan Türkiye'nin kısa vadeli borç stoku açıklandı. Rakamlar Merkez Bankası tarafından açıklandı. İşte detaylar...

Türkiye Taş Kömürü en az ilkokul mezunu 4.000 personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK)'ndan iş arayan vatandaşları sevindirecek haber geldi. TTK 4 bin yeni personel alacağını duyurdu. Peki başvuru şartları ne oldu? İşte detaylar...

Türkiye'de kırmızı et fiyatlarının yükselmesinin nedeniyle ilgili şaşırtan iddia

Türkiye'de kırmızı etin yükselmesiyle ilgili gündeme getirilen son iddia kafaları karıştırdı. Et ve Süt Kurumu Başkanı eski başkanı Osman Uzun 'Bizde et ucuzdu kuyruk oluyordu zam yaptık' açıklaması sonrasında görevden alınmıştı. Yeni iddia yine tartışma konusu oldu.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de!

San Deco sponsorluğunda düzenlenecek sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik kapsamında gerçekleşiyor. Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 Paneli 3 Eylül'de düzenlenecek.

Türkiye Varlık Fonu ile Sinosure arasında 5 milyar dolarlık iş birliği mutabakatı!

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Çin İhracat ve Kredi Sigortası Kurumu (Sinosure), iki ülke arasındaki ekonomik, ticari ve yatırım iş birliğini artırmak için mutabakat belgesi imzaladı.

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik!

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik!

Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmazların İdaresine İlişkin Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler nelerdir?

Türkiye Varlık Fonu'nun finansman sağladığı projeler, gelir kaynaklarına ve bünyesindeki bazı kuruluşların zarar etme nedeni meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

türkiye asma köprüler Haberi

türkiye asma köprüler

Boğaz'a özelleştirmeyle ilk köprü yapılacak


İstanbul Boğazı üzerinde üçüncü köprü bir özelleştirme yöntemi olan Yap-İşlet- Devret (YİD) modeliyle yapılacak


Bu modele göre, özel şirketler köprüyü kendileri yapıyor, maliyet ve kârlarını karşılamak için belli süre işlettikten sonra köprüyü devlete devrediyor. Bu devrin ardından isterse devlet köprünün işletilmesini yeniden bir özel firmaya yarışma yoluyla verebiliyor.

Peki devlet neden YİD yöntemini kullanıyor? Devlet bu yöntemi tercih ediyor çünkü günümüzde artık vergi gelirleriyle tüm kamu hizmetlerini görebilmek mümkün değil. İşte bu nedenle de kamu hizmetlerinin görülmesinde özel finansman ve özel sektörün yardımına başvuruluyor. 


Aslında bu, yeni bir kamu yatırım finansman modeli. Bu yolla, devlet bütçesinden para çıkmadan köprü, tünel, baraj, sulama, içme ve kullanma suyu, arıtma tesisi, kanalizasyon, haberleşme, maden ve işletmeleri, fabrika ve benzeri tesisler, çevre...