09 / 01 / 2025

Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna

Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıvor. Son olarak Rusların Akkuyu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor.Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

RE/MAX Türkiye ofisi kendi enerjisini üretecek!

Dünyanın önemli gayrimenkul firmalarından olan RE/MAX’ın Türkiye ofisi, sürdürülebilir bir gelecek için güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini üretecek.

Türkiye'nin rüzgar enerjisi karnesi pekiyi!

Türkiye'nin birçok yerinde 2019 itibarıyla 3 bin 285 türbin dikildi, 198 santralde toplamda 8 bin 56 megavat seviyesinde kurulu güç, enerji sistemine kazandırıldı.

Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü 7 bin 615 megavata ulaştı!

Türkiye'de yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık rüzgar enerjisi santrali devreye alındı. Türkiye'nin rüzgar enerjisinde kurulu gücü bu yılın ilk 6 ayında 246 megavatlık santralin işletmeye alınması ile 7 bin 615 megavata ulaştı.

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Türkiye rüzgar enerjisi santralinde Avrupa liginde!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, "Türkiye, geçen yıl bin 387 megavatlık santralin işletmeye alınmasıyla birlikte Avrupa'da en fazla rüzgar kapasitesini devreye alan üçüncü ülke oldu." dedi.

İzmir RES'te Türkiye lideri!

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımları projelendirilecek!

Inogen Genel Müdürü Soydan: "Türkiye'nin lisanssız elektrik üretiminin yoğunlaştığı bölgelerinde kurulacak hizmet merkezleriyle 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerinin büyük bir kısmını projelendirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye Petrolleri, güneş enerjisi projesinde Yingli Solar’ı kullandı!

Türkiye Petrolleri, İstanbul Alibeyköy’de gerçekleştirdiği ilk akaryakıt istasyonu güneş enerjisi projesinde Yingli Solar panellerini tercih etti. Mepsan tarafından hayata geçen 39 kW kapasiteli projede, 156 adet 250 W’lık Yingli Solar paneli kullanıldı.

Almanya-Türkiye arasında güneş enerjisi anlaşmasının ilk adımı atıldı!

Güneş potansiyelini değerlendirmek için geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden Alman ticaret heyeti ile Türk heyet arasında güneş enerjisinde çift yönlü ticaret anlaşmasının avantajları görüşüldü.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna Haberi

Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna

Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatı bir türlü başlayamıyor. Son olarak Rusların Akkuvu'da (Mersin) yapacağı nükleer santral projesinde başvuru sorunu yaşanıyor. Enerji Yönetimi kaynaklarından aktarılan bilgilere göre Rus şirketi Akkuyu Nükleer AŞ, inşaat işlemlerine başlamak için Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna (TAEK) başvuru yaptı. Şirket bunun için gerekli başvuru bedeli-hara da yatırdı. 

Ancak TAEK sürpriz bir şekilde başvuru eksikliklerini gerekçe göstererek Akkuyu şirketinden başvurunun geri alınmasını istedi. TAEK'in bu tavrına satral inşaatı için olumsuz bir gelişme ve kıiz olarak bakılabilir. Çünkü. Enerji Bakanı Taner Yıldız, aralık ayı sonunda 'Akkuyu inşaatının Mart 2015'te başlayacağı' açıklaması yapmıştı. Akkuyu şirketi. 'Başvuru ve TAEK cevabı' konusunda bir bilgilendirme yapmadı. Ancak, süreçte sıkıntılar yaşandığı bir gerçek. 


Bilindiği gibi Akkuyu Nükleer Santrali, Türkiye'nin Akdeniz kıyısındaki Mersin'de inşa ediliyor.

Santral için 12...