02 / 05 / 2024

türkiye bitcoin üretecek mi

türkiye bitcoin üretecek mi

Bitcoin'deki değer artışının hızlanmasıyla beraber Türkiye’de ve dünyada bu yatırım türüne ilgi artıyor. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, geçen yıl dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurdu...

Amerika'dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye'ye mi geliyor?

Bitcoin, 18 ayın en düşük seviyelerini düştü. Yatırımcıların zarar gördüğü bu durum, dünya çapında düzenleme çağrılarına neden olurken Türkiye’de düzenleme yapılıp yapılmayacağı heyecanla bekleniyor.Peki, bu düzenlemeye yönelik son gelişmeler neler oldu?

Kripto para almayı düşünenler dikkat! Türkiye'de en çok tercih edilen kripto paralar...

Kripto paralar içinde en popüleri Bitcoin. Öyle ki yatırımcısı anbean bitcoin son dakika yorumlarını takip ediyor. Kripto paralar en az döviz kadar takipçi toplayınca hakkındaki araştırmlar da önem kazanıyor. Bitci.com ve Future Bright'ın yaptığı bir araştırma, Türkiye'deki kripto para sektörüne ili

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Türkiye'de bitcoin ve altcoin yasasında şok gelişme: Yasa sızdırıldı!

Türkiye'de Bitcoin ve altcoin alanında uygulanacak olan yasa tasarısı adımı uzun süredir gündemde yer alıyordu. Geçenlerde bu yasa tasarısının Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağı bildirildi. Ana akım medyada da yasayla ilgili çeşitli yazılar yer almaya başladı.

Forbes’dan Türkiye'ye Bitcoin tavsiyesi!

Amerikan iş dünyasının tanınmış yayınlarından olan Forbes'ta yayımlanan bir makalede, Türkiye'nin, her geçen gün değer kaybı yaşayan TL'yi düze çıkarabilmek için Bitcoin kullanması gerektiğine dikkat çekildi.

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Türkiye'de en çok Bitcoin aranan şehirler hangileri oldu?

Google Trends, kelimelerin toplam aramalar içindeki oranına göre il il arama yoğunluğu verilerini açıklıyor. Peki Türkiye'de en çok Bitcoin aranan şehirler hangileri oldu? İşte Türkiye'nin en yoğun şekilde Bitcoin arayan 20 kenti...

Türkiye Bitcoin ile 300 milyon dolar gelir elde etti!

Koronavirüs salgının Türkiye Bitcoin işlemleri ile 300 milyon dolar kazanç elde etti. 

Türkiye kripto para üretimi için düğmeye bastı!

Bitcoin'deki değer artışının hızlanmasıyla beraber Türkiye’de ve dünyada bu yatırım türüne ilgi artıyor. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, geçen yıl dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurdu...

RE/MAX Türkiye ofisi kendi enerjisini üretecek!

Dünyanın önemli gayrimenkul firmalarından olan RE/MAX’ın Türkiye ofisi, sürdürülebilir bir gelecek için güneş enerjisi panelleri ile kendi enerjisini üretecek.

Türkiye kentsel dönüşüme öncü olacak!

Türkiye, depremle sarsılan Arnavutluk’ta kentsel dönüşüm başlatıyor. TOKİ tarafından inşa edilecek 500 konut kentsel dönüşüme örnek olacak. Türk müteahhitler de ülkede yeni projeler üretecek.

Türkiye, Afrika'da tarım arazisi kiralıyor!

Türkiye, Afrika’da kiraladığı arazilerde ucuza tarım ürünü üretecek. Türkiye, bu arazilerin ilkine sahip Sudan’da sona geldi...

Türkiye Katar’a savunma fabrikası kuruyor!

Katar'da askeri üs kuran Türkiye, şimdi de hem üste görev yapan askerler hem de Katar ordusunun kullanacağı ürünleri üretecek fabrika yatırımı için kolları sıvadı..  

türkiye bitcoin üretecek mi Haberi

türkiye bitcoin üretecek mi

Dijital para birimlerinde her gün yeni rekorlar kırılıyor.  Elektrikli araç üreticisi Tesla, toplam 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıklamıştı. Haberden sonra Bitcoin yüzde 8'den fazla yükselişle 41 bin dolar civarına ulaştı. Hatta şirket bir sonraki aşamada, araç satışlarında da Bitcoin kabul etmeye başlayacak.

CNN Türk'te yer alan habere göre; Bitcoindeki değer artışının hızlanması Türkiye’de ve dünyada bu yatırım türüne ilgiyi arttırdı. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, geçen yıl dijital para çalışmasını başlatacaklarını duyurdu ve hatta proje için uzmanlar işe alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan program, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylandı. TÜBİTAK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası projeyi yönetecek iki kurum olacak.

Peki, Türkiye'nin kripto para gündeminde ne var, çalışmalar ne aşamada? Selçuk Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof....