02 / 05 / 2024

Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru expo 2016

Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru expo 2016

EXPO 2016 Antalya Alanı’nda yer alacak 150 metre uzunluğundaki Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru’nun yapımına başlandı. Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO 2016 alanında çalışmalar devam ediyor.

Makarna üretim ve ihracatında dünya ikincisi olan Türkiye liderliğe oynuyor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, “9 ayda 700 milyon dolarlık makarna ihracatı yaptık. Makarna üretimi için buğday ithal ederken artık buğdayı da ihraç eder durumdayız” dedi.

Türkiye’nin e-spor ve turnuva platformu Teamwars, yayına başladı! Turnuvalar oyuncuları bekliyor!  

Türkiye’nin E-spor ve Turnuva Platformu Teamwars yayına başladı. Online turnuvalar oyuncuları bekliyor. İşte Teamwars ile ilgili merak edilenler...

Türkiye, internet üzerinden alışverişi sevdi! İşte 6 ayda harcanan rakam!

Türkiye'nin e-ticaret hacmi 2022 yılının ocak - haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 348 milyar liraya yükseldi.

Shopify Türkiye’deki e-ticaret koçu olarak Courself.co’yu seçti

E-ticaret altyapısa destek veren platform Shopify, Türkiye’deki ilk e-ticaret koçu olup Courself.co’yu seçtiğini bildirdi. İşte detaylar...

Türkiye beyaz eşya sektörü ihracatta Avrupa şampiyonu oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada Türkiye'nin beyaz eşya sektörünün geçen sene ihraç ettiği 26 milyon ürünle Avrupa'da birinci olduğunu belirtti.

Türkiye genelinde 10 caminin restorasyonu tamamlandı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli illerinde bulunan 10 caminin restorasyonunu tamamladı. Restorasyon çalışmaları tamamlanan camiler kısa süre içerisinde ibadete açıldı.

Hasan Sözbilir: Türkiye ölçeğinde 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de 20 yerde deprem üreten fay hattı olduğunu söyleyerek olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nda deprem gerçeği konuşulacak! 

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 38. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Değişmeyen Gündem: Deprem Gerçeği’ başlığı altında online olarak 17 Kasım'da gerçekleştirecek.

Kovid-19'da yabancıların Türkiye'deki arsalara ilgisi arttı!

Pandemi sürecinde Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki arsalara olan ilgi çoğaldı. 

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumu Diyanet'e devredildi!

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği eğitimleri başladı!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'nin içeriğinin anlatıldığı uzaktan eğitimlerinin başladığını duyurdu.

Türkiye’de konut alımında Ruslar, ilk 3’e girdi!

Rusya vatandaşlarının Türkiye’den en çok konut alanların listesinde ilk üçe girdiği öğrenildi.

ING Türkiye, konut kredi faizini yüzde 0.94’e indirdi!

ING Türkiye, konut kredisi faizlerini 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 0.94’e indirdi…

Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru expo 2016 Haberi

Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru expo 2016

EXPO 2016 Antalya Alanı’nda yer alacak 150 metre uzunluğundaki Türkiye Biyoçeşitlilik Tema Parkuru’nun yapımına başlandı.


Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO 2016 alanında çalışmalar devam ediyor. Çocuk Adası’nın kuzeydoğusunda tek katlı olarak planlanan, 3 bin metrekare kapalı alana sahip, 150 metre uzunluğundaki Biyoçeşitlilik Tema Parkuru bir sunum parkuru olacak. Yukarıdan bakıldığında solucanı andıran kıvrımlı bir yapıya sahip olacak parkur, Kuzeyde Avrupa- Sibirya flora bölgesi, ortada İran- Turan flora bölgesi ve güneybatıda kurak ve yarı kurak çöl alanlarının da dahil olduğu büyük Akdeniz Bölgesi olmak üzere Anadolu’da bulunan üç biyocoğrafik bölgeye ayrılarak planlandı. Parkurda, uygun iklim koşulları oluşturularak Karadeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi gibi Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden bitkiler sergilenecek. Biyoçeşitlilik Tema Parkurunda ayrıca Türkiye’de ve dünyada bulunan endemik...