03 / 05 / 2024

Türkiye bütçe açığı haziran 2021

Türkiye bütçe açığı haziran 2021

Merkezi yönetim bütçesi Haziran ayında 25.03 milyar lira açık verdi. Faiz dışı açık ise 15.62 milyar lira olarak kaydedildi.

Yeni vergiler yolda! 2023 yılında bütçe 1 trilyon lira açık verecek!

OVP’ye göre, şubat depremlerinin yol açtığı ek kaynak ihtiyacı nedeniyle temmuzda çıkarılan 1,1 trilyon liralık ek bütçe ile toplam bütçe büyüklüğü 6,6 trilyona ulaştı. Ancak ek bütçe ile öngörülen ek gelirler de yetmeyeceği için yaklaşık 1 trilyon lira daha fazla açık verilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması: Bütçe mayısta fazla verdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı trafından yapılan son dakika açıklamasına göre faiz dışı bütçe giderleri 365,9 milyar TL ve faiz dışı açık ise 98 milyar TL oldu.

Seçim sonrası bütçe açığı en az 3’e katlanacak!

Seçimden sonra, EYT, deprem ve yeni maaş zamlarının ağır yükü nedeniyle 1.5-2 trilyon lira büyüklüğünde yeni bir bütçenin zorunlu hale geleceği hesaplanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bütçe Nisan'da ne kadar açık verdi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nisan ayı için geçerli olmak üzere bütçe verilerini verilerini paylaştı. verilerine göre merkezi yönetim bütçesi Nisanda 132,5 milyar TL açık verdi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Bütçe dostu Samsung Galaxy A54 A101'de! Sakın bu fırsatı kaçırmayın!

A101, Türkiye'nin önde gelen marketlerinden biri olarak bütçe dostu Samsung Galaxy A54'ü müşterileri için satışa sunuyor. Sakın bu fırsatı kaçırmayın! Hemen bakın... İşte bütün ayrıntılar...

Bütçe dostu Renault Clio fiyatlarında son dakika fırtınası! Peş peşe açıklandı! Gören duyan inanamadı!

Ülkemizin en çok satılan modelleri arasında yer alan Renault Clio Mart 2023 model yılı fiyatları ortaya çıktı!...Bütçe dostu Renault Clio fiyatları belli oldu! 6 Nisan 2023 fiyat listesi...

Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9C ''Aldın aldın'' indirimiyle A101'e geldi! Görmeyen kalmasın, hemen bakın! Stoklarla sınırlı!

Türkiye'nin en çok tercih edilen marketlerinden A101, Bütçe dostu Xiaomi Redmi 9 C "Aldın aldın" indirimi uyguladı. Peki, A101'de Xiaomi Redmi 9C fiyatları ne kadar? İşte 21 Mart 2023 fiyat listesi...

Bütçe, Şubat'ta 170,6 milyar TL açık verdi! 2006’dan bu yana en yüksek aylık açık!

Merkezi yönetim bütçe dengesinde Ocak'ta 32,2 milyar Türk Lirası şeklinde gerçekleşen açık, deprem felaketinin yaşandığı Şubat ayında vergi gelirlerindeki düşüşle 170,6 milyar TL'ye çıktı.

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Jeolog Okan Tüysüz peş peşe açıkladı! İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? Süre doldu! 

Türkiye yaralarını sarmaya çalışırken, 11 ilde yaşanan deprem felaketi akıllara büyük İstanbul depremini yeniden getirdi. Jeolog Okan Tüysüz peş peşe açıkladı! İstanbul depremi kaç şiddetinde ve nerede olacak? Süre doldu!

JMO'dan son dakika fay açıklaması: Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir!

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Şevket Demirbaş, fay hatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirbaş, "Türkiye’de 500’e yakın diri fay var ve 6-7 şiddetinde deprem üretebilir" dedi. İşte ayrıntılar...

Altın birden pat diye çakıldı! Uzman isimler peş peşe açıkladı! Dikkat büyük tüyo geldi! Bunu yapan kazanacak!

Altın fiyatlarının birden düşmesi vatandaşların ve yatırımcıların paniklemesine neden oldu. Altın neden pat diye çakıldı? Uzman isimler peş peşe açıkladı! Dikkat büyük tüyo geldi! İşte uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar...

Türkiye bütçe açığı haziran 2021 Haberi

Türkiye bütçe açığı haziran 2021

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine bakıldığında Haziran ayında merkezi yönetim bütçe giderleri 113.4 milyar lira, bütçe gelirleri 88.3 milyar lira oldu. Bu gelişmelerin sonucunda bütçe açığı 25 milyar lira olarak kaydedildi.

Sputniknews'de yer alan habere göre; faiz dışı bütçe giderleri 104 milyar lira iken, faiz dışı açık 15.6 milyar lira oldu.

Ocak-Haziran döneminde bütçe açığı 32,5 milyar TL

2021 yılı Ocak-Haziran döneminde merkezi yönetim bütçe giderleri 663.4 milyar lira, bütçe gelirleri 630.8 milyar lira oldu.Bütçe açığı ise aynı dönemde 32.5 milyar lira olarak gerçekleşti.

Ocak-Haziran döneminde faiz dışı bütçe giderleri 572.5 milyar TL olarak kaydedilirken, faiz dışı fazla ise 58.3 milyar lira oalrak kayıtlara geçti. 
 

Hazine 8.7 milyar TL...