02 / 05 / 2024

Türkiye çevre konusunda hangi konumda

Türkiye çevre konusunda hangi konumda

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, "Bugün ulaştığımız nokta itibarıyla ülkemizin çevre konusunda Avrupa standartlarında bir ilerleme sağlayan ülke konumuna geldiğini söyleyebiliriz." dedi.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den korkutan deprem uyarısı! Türkiye'nin bütün şehirleri deprem konusunda riskli!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'nin hiçbir şehrinin deprem konusunda risksiz olmadığını söyleyerek, Konya da dahil deprem riskinin olduğuna değindi. 

Türkiye’den güneş enerjisinde sevindirici haber!  Elektrik üretme konusunda avantajlı

Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Direktörü Gavin Zhao, "Türkiye, yüksek güneş ve radyasyon potansiyeli ile güneş enerjisinden elektrik üretme konusunda önemli bir avantaja sahip" dedi.

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Türkiye'deki ev kiraları pahalılık konusunda ilk sırada!

Türkiye’de bu sene pahalılık konusunda ulaşım, otomotiv, kira, akaryakıt, kıyafet, market ve ekmek fiyatları ilk sırada yer alıyor.

Türkiye Çevre Ajansı kuruluyor! Belediyelerin yetkileri değişecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan 39 maddelik yeni torba kanun teklifi ile çevreyi korumak ve geri dönüşümlü malzemelerde “depozito yönetim sistemini” oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Ajansı kurulacak...

CHP'den Türkiye Çevre Ajansı'nı kuran kanun hakkında açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında açıklama yaptı.

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

Türkiye'de 33 bin personel kentsel dönüşüm için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Çevre konusunda Türkiye, birçok gelişmiş Avrupa, Batı ülkelerinin çok daha ötesinde sorumluluklar taşıyan ve sorumluluklar üstlenmiş bir ülkedir" dedi.

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Türkiye Çevre Durum Raporu yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de çevrenin mevcut durumunun ortaya konulması ve sorunlara yönelik erken uyarı olması amacıyla dört yılda bir hazırlanan "Türkiye Çevre Durum Raporu"nu yayımladı.

Türkiye çevre konusunda Avrupa standartlarında ilerleme sağladı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, "Bugün ulaştığımız nokta itibarıyla ülkemizin çevre konusunda Avrupa standartlarında bir ilerleme sağlayan ülke konumuna geldiğini söyleyebiliriz." dedi.

Türkiye gazbetonda Avrupa lideri!

TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar: "Türkiye gazbeton konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktaydı, 2015 itibaren lider ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye çevre konusunda hangi konumda Haberi

Türkiye çevre konusunda hangi konumda

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Türkiye'nin çevre konusunda ulaştığı nokta itibarıyla Avrupa standartlarında bir ilerleme sağlayan ülke konumuna geldiğinin söylenebileceğini belirterek, "Bu istikamet doğrultusunda geleceğe yönelik yeni, çevreci politikalar benimseyerek süreci hızlandırma gayreti içindeyiz" dedi.


Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ile Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin ortaklığında düzenlenen Sürdürülebilir Şehirler Konferansı'ndaki konuşmasında, dünya nüfusunun giderek arttığını ve nüfusun önemli bir bölümünün şehirlerde yaşadığını dile getirerek, daha yaşanabilir şehirlerin kurulması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının önem taşıdığına işaret etti.


Gelecek 20 yılda küresel şehir nüfusunun 1,4 milyar kişi artacağının tahmin edildiğini aktaran Ceylan, sınırlı kaynakların aşırı tüketimiyle şehirleşme seviyesi arasında belirgin ve doğrusal bir ilişki bulunduğunu anlattı.


Mehmet Ceylan, küreselleşmeyle bilgi ve kültür yüklü şehirlerin ön plana...