02 / 05 / 2024

türkiye çevresinde bulunan doğalgazın getirilmesi çalışmaları

türkiye çevresinde bulunan doğalgazın getirilmesi çalışmaları

Turcas Petrol A.Ş., Türkiye çevresindeki doğal kaynakların Türkiye' ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla Türkiye' ye getirilmesi konusunda açıklama yaptı...

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Türkiye'deki mera alanlarının yüz ölçümü meclis gündeminde!

Türkiye'de bulunan mera alanlarının yüz ölçümü ve mera alanı olmaktan çıkarılmış araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de 7 milyon konutun ömrü doldu! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, riskli binalara ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye’de bulunan yaklaşık 20 milyon yapı stokunu incelediğimizde kaçak, kullanım ömrünü yitirmiş ve kentsel dönüşümü düşünülen yapı stoğunun 7 milyona ulaştığını görüyoruz” diye konuştu.

So CHIC Türkiye’deki tüm mağazalarını kapattı!

So CHIC, Türkiye’de bulunan mağazalarını 19 Mart 2020 itibariyle geçici bir süreliğine kapatma kararı aldığını duyurdu…

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'da 260 öğrenci kapasiteli okul açtı! 

Türkiye Maarif Vakfı, Tanzanya'nın kuzeyinde bulunan Arusha eyaletinde yeni okul açtı. 260 öğrenci kapasitesi olan okulda, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bulunuyor...

Compass, portföyünü Türkiye’ye taşıyacak!

ABD’de 2007'den beri gayrimenkul danışmanlığında bulunan Çağlar Acar, ülkenin en büyük bağımsız gayrimenkul şirketleri arasında yer alan Compass’ın portföyünü Türkiye’ye taşıyacak.

Legrand Türkiye'den 5.5 milyon Euro’luk yeni fabrika!

Bina, elektrik ve dijital altyapılar için ürün ve sistemler üreten Fransız devi Legrand Grup, Türkiye’de bulunan yatırımlarına devam ediyor. dönemdeki ekonomik dalgalanmalara rağmen yeni İnform fabrikasını 5.5 milyon Euro’luk bir bütçeyle hayata geçiren Legrand, Türkiye’deki yatırımını artırma hedef

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

EY Türkiye İstanbul'daki ikinci ofisini Maltepe'de açtı!

EY Türkiye, İstanbul'da bulunan ikinci ofisinin Maltepe İstanbul İş Merkezi'nde açtı.

ABD'li catering şirketi Türkiye'ye giriş yaptı!

ABD'nin en hızlı büyüyen catering şirketlerinden Barfresh, Türkiye’ye gelme kararı aldı. Hollywood merkezli şirket, ilk adımı İncirlik’te bulunan ABD askeri üssüyle atacak.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye 3.6 milyon Suriyeli'ye 8 yıldır ev sahipliği yapıyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Türkiye'de bulunan ve sayıları 3 milyon 650 bini bulan Suriyeli sığınmacıya 8 yıldır ev sahipliği yaptıklarını söyledi...

türkiye çevresinde bulunan doğalgazın getirilmesi çalışmaları Haberi

türkiye çevresinde bulunan doğalgazın getirilmesi çalışmaları


Turcas Petrol tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin, ülkemiz çevresindeki doğal kaynakların Türkiye'ye kazandırılması çerçevesinde Doğu Akdeniz'de keşfedilen doğalgazın kurulabilecek ortaklıklar vasıtasıyla ülkemize getirilmesiyle ilgilenmekte olduğu bilgisi 28.10.2013 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Özel Durum Açıklaması ile kamuoyu ile paylaşılmıştı. 


Bu konu ile ilgili olarak, %99,9 oranındaki bağlı ortaklığımız Turcas Gaz Toptan Satış A.Ş.'nin, Doğu Akdeniz'deki Leviathan sahasında keşfedilen doğalgazın satın alınmasına ilişkin üretici şirketlerle görüşmeler yürütmeye başladığı ve ayrıca söz konusu doğalgazın güçlü bir konsorsiyum tarafından satın alınabilmesine ilişkin Enerjisa Doğalgaz Toptan Satış A.Ş. ile işbirliği içerisinde hareket etme kararı alarak üretici şirketlerle bu çerçevede görüşme ve bağlayıcı olmayan müzakereler yürütmeye başladığı bilgisi Şirketimize ulaşmıştır.


Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile zamanında...