04 / 05 / 2024

Türkiye Çin Tıbbı Üniversitesi ne zaman kurulacak

Türkiye Çin Tıbbı Üniversitesi ne zaman kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Türkiye'de Çin Tıbbı Üniversitesi kurulması için çalışma başlatılması talimatı verdi.

Türklerin Golden Visa başvuruları o ülkelerde rekor kırdı!

Türk vatandaşları, yatırım yoluyla ikamet ve dolaşım izni tanıyan 'Golden Visa'ya en çok başvuranlar arasında bulunuyor. Türkiye, Çin'den sonra vatandaşları Yunanistan'dan en fazla 'Golden Visa' alan 2. ülke oldu.

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

Türkiye'den Rusya ve Çin'den gelecek çelik ithalatında damping önlemi

Türkiye, Çin ve Rusya'dan ülkeye sokulacak çelik ürünlerinde yaılabilecek dampinge karşı önlem almaya karar verdi. Söz konusu karara ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

İnşaat malzemeleri ihracatına Kovid-19 dopingi!

ABD ve Avrupa’dan pay alan Türkiye inşaat malzemeleri sektörü, bunun da etkisiyle 2020'de ihracatını yüzde 16,2 artırdı. İTO İnşaat Malzemeleri Komitesi Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı!

TÜRGEV’in yurdu İBB’nin denetimine takıldı. Yurt binasına verilen yapı ruhsatının mevzuata aykırı olduğu belirlendi. İmar planında değişiklik yapılmadan, ‘park alanı’ fonksiyonlu bir yere, TÜRGEV’in yurt binası yapılması için yapı ruhsatı verildiği öğrenildi. 

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi daha da güçlenecek!

İnşaat malzemelerinin yüzde 100 yerli olması için başlatılan çalışmalarla ilgili konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Ürünlerimizin kalitesi ve ihracat performansımız Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin gücünü yansıtıyor'' dedi.

İnşaat malzemeleri pazarı yüzde 2,6 büyüdü!

İnşaat malzemeleri sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle düzenlenen Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu 2019’u, yayımladı. Rapora göre, Türkiye, inşaat malzemeleri ihracatında 11’inci ülke...

İnşaat makineleri, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerinden!

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

İnşaat malzemesi sektöründe vergiler ertelenmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ paketi kapsamında Türkiye inşaat malzemesi sektörünün de mücbir sebep desteği kapsamına alınmayı beklediğini belirtti...

İnşaat malzemeleri üretimi azaldı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan Şubat 2020 Sektör Raporu'na göre, inşaat sektörünün yüzde 8,6 daraldığı 2019 yılında toplam inşaat harcamaları 581 milyar TL olarak gerçekleşti...

Türkiye Çin Tıbbı Üniversitesi ne zaman kurulacak Haberi

Türkiye Çin Tıbbı Üniversitesi ne zaman kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na Türkiye'de Çin Tıbbı Üniversitesi kurulması için çalışma başlatılması talimatı verdi.


Erdoğan ile Çin gezisine katılan Müezzinoğlu, Çin'de yaptıkları Çin tıbbı temaslarını ve Çin Tıbbı Üniversitesi talimatını Milliyet'e Pekin'de anlattı. Çin ile Türkiye'de üniversite kurmak için ortak çalışma yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, "Çin tıbbı ile ilgili eğitim veren üniversite için çalışma yapılacak" dedi.


Cumhurbaşkanı'ndan talimat


Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan ile Pekin'de Çin Tıbbı Üniversitesi'ni ziyaret ettiklerini belirten Müezzinoğlu, "Onlar Çin tıbbıyla batı tıbbını birlikte değerlendiren bir eğitim sistematiğini kurgulamışlar. Sonra resmi görüşmelerde de Sayın cumhurbaşkanımız 'Türkiye Çin Sağlık Bilimleri ve İletişim Teknolojileri Üniversitesi'ni birlikte kuralım' dedi.


Onlar da 'birlikte bir çalışma yapalım' dediler. Bu anlamda Çin ve batı tıbbı, bizim için Çin tıbbı anlamında onlar için batı...