07 / 05 / 2024

Türkiye Çocuk Dostu Şehirler ikea

Türkiye Çocuk Dostu Şehirler ikea

IKEA Türkiye ve UNICEF Türkiye, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’yle birlikte, ülkenin dört bir yanında şehirlerin “çocuk dostu” olmasını desteklemek üzere, geleceğe umut katan bir projeyi hayata geçiriyor.

Türkiye'de En Ucuz Elektrikli Araçlar Belli Oldu!

Son güncellemeye göre, Türkiye'de en uygun fiyatlı elektrikli araçlar belli oldu! Dünya genelinde ve ülkemizde çevre dostu sürüşe geçiş yapma isteğiyle birlikte elektrikli araçlara olan talep hızla artıyor.

Almanya’dan Türkiye’deki annelere çocuk başı ayda 85 ile 251 Euro arasında maaş bağlanıyor! Detaylar tek tek açıklandı! 

Almanya tarafından, ülkesinde çocuk yapmış olan ve Türkiye’ye yerleşenlere, 'çocuk başı ayda 85 ile 251 euro' arasında değişen rakamlarda maaş bağlanıyor. İşte detaylar...

Bütçe dostu Honor Pad X8 Türkiye'de satışa çıktı! 4 Mart 2023 fiyat listesi...

İnce tasarımı ve düşük fiyatı ile dikkat çeken Honor Pad X8, Türkiye'de satışa çıktı. Honor Pad X8 özellikleri ve Türkiye fiyatı haberimizde.   

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Türkiye’de çocuk okutmanın maliyeti ne kadar?

Türkiye’de anaokulundan üniversite mezuniyetin süresince tüm öğrenim hayatını devlet okullarında geçiren bir öğrencinin ailesine maliyeti bugünkü fiyatlarla 300 bin Türk Lirası. Eğitiminin tamamını özel okullarda geçiren öğrenciler için ise aileleri 1 ila 5 milyon TL arasında servet harcıyor...

Yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'ye geleceği tarih açıklandı!

Aşırı tüketimden uzak modelleri, çevre dostu ve fiyat politikası felsefesiyle tüketiciler için akıllı bir seçenek olan Dacia, bu yaklaşımını Otomobilsiz Kent Günü'ne de taşıyarak ezber bozuyor. Dacia, düzenlediği etkinlikte yüzde 100 elektrikli Dacia Spring'in Türkiye'de satılacağı tarihi açıkladı.

Türkiye’deki binalar çevre dostu şekilde inşa edilmeli!

Levent Gökçe, binalarda enerji verimliliğinin, çevresel sorunlarla mücadelede etkin uygulama olduğunu söyledi ve AB’de 2019'dan beri yeni kamu binalarının hepsinin neredeyse sıfır enerjili şekilde yapıldığını belirterek "Türkiye’de öncelikli hedefimiz bu konu olmalı" dedi...

Levent Pelesen: Türkiye’de tüm binalar çevre dostu bir yapıya kavuşmalı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği-İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’deki binaların tümünün, daha az enerji harcayıp fosil yakıt tüketimini azaltan ısı yalıtımlı, çevre dostu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.

Çocuk Dostu Şehirler toplantısı yapıldı!

Şehirleşme ile ilgili çeşitli konulara ilişkin sorunları belirlemek, stratejiler geliştirmek ve sonrasında yeni çözüm önerileri üreterek Türkiye’nin yeni şehirleşme vizyonuna katkı sağlamak amacıyla "Çocuk Dostu Şehirler" toplantısı düzenlendi.

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor!

Türkiye’nin ilk ekolojik yuvası Kadıköy’de açılıyor. Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası 15 Ekim Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla saat 15.00’de açılacak.

Türkiye'nin ilk Çocuk Merkezi, Balıkesir'e kurulacak!

Hayata geçirdiği projelerle gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çay Deresi Rekreasyonu ve Türkiye’nin ilk Çocuk Merkezi’ni hayata geçiriyor. 240 bin metrekare alanı içine alacak proje, şehri tam bir metropol yapacak.

Türkiye'de bebek dostu hastaneler artıyor!

Türkiye genelinde bin 129 "bebek dostu" hastane sayısına ulaşılarak, 81 ile "bebek dostu", başarılı çalışmaları olan 58 ile de "altın bebek dostu" unvanı verildi.

Türkiye, yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10'da!

Türkiye, Amerikan Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından yapılan ve 150 ülkeyi kapsayan yeşil bina araştırmasına göre, çevre dostu yeşil bina sertifikaları sıralamasında ilk 10'a girdi.

Türkiye Çocuk Dostu Şehirler ikea Haberi

Türkiye Çocuk Dostu Şehirler ikea

Evlerde daha iyi bir günlük yaşam yaratan ve çocukların ihtiyaçlarına uygun keyifli yaşam alanları sunan IKEA, “Çocuk Dostu Şehirler” projesiyle de, çocukların kentsel alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamayı ve onlara daha iyi bir ortam sunmayı hedefliyor. UNICEF Türkiye Ülke Ofisi ve projeye ortak belediyeler tarafından yürütülen çalışma kapsamında, çocukların ihtiyaç ve beklentilerine yönelik programlar tasarlanması, oyun ve gelişim haklarından faydalanması amaçlanıyor. Projeye ulusal düzeyde, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (WALD) katkıda bulunuyor. Yerel düzeyde ise çalışmalar Uluslararası Genç Liderler Akademisi tarafından destekleniyor.

Projenin ilk adımında, çocukların ihtiyaçları gözetilerek Türkiye’nin farklı coğrafi bölgelerinden iller saptanıyor. Başvuru ve mülakatla seçilerek özel eğitimden geçirilen...