04 / 05 / 2024

türkiye dokuz basamak yükseldi

türkiye dokuz basamak yükseldi

Yabancı Emlak Yatırımcıları Derneği'nin bu yıl için ticari emlak alanındaki tercihleri arasında Türkiye 4. sırada yer aldı...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Türkiye'de üretilen bal, 52 ülke arasında en çok tercih edilen bal oldu

Türkiye'nin en önemli üretim ve ihraç ürünleri arasında yer alan bal ürerimi, yılın dokuz ayında Amerika, İsrail ve Almanya başta olmak üzere 52 ülkede en çok tercih edilen bal oldu. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye dokuz ayda 9,3 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım aldı!

Türkiye'ye yapılan Uluslararası Doğrudan Yatırımlar (UDY) bu yılın dokuz ayında 9.282 milyon ABD Dolarına ulaştı.

Altında düşüş yaşanırken haber geldi, yatırım yapacaklar dikkat! Liste açıklandı, bomba Türkiye detayı

Dünya Altın Konseyi, altın rezervi raporunu yayınladı. Türkiye'nin 1 basamak atlatarak 431,1 ton rezervle 13. sırada yer alması dikkat çekti. Listenin zirvesinde ise ABD var.

Türkiye'yi zengin edecek yeni enerji kaynağı gaz hidrat!

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Günay Çifci, Türkiye’nin gaz hidrat rezervlerine sahip zengin bir ülke olduğuna dair açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Hasan Sözbilir: Türkiye ölçeğinde 20 yerde deprem üretme olasılığı olan fay var!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'de 20 yerde deprem üreten fay hattı olduğunu söyleyerek olası depremler hakkında uyarılarda bulundu.

Yabancıdan Türkiye'nin petrolü gayrimenkule rekor yatırım!

Gayrimenkul, Türkiye'nin kalkınmasında ana rolünü sürdürüyor. 2019 yılının ilk dokuz ayında yabancıya konut satışı tarihi bir rekor ile 32 bin adet seviyesine ulaştı...

Çinliler Türkiye'den konut alımında 2'inci sıraya yerleşti!

Yabancıya konut satış oranları kayda değer bir oranda artış gösterdi. Türkiye'den konut satın alımında Çin 34 basamak birden yükselerek 2'inci sırada yerini aldı.

Türkiye iş yapma kolaylığı sıralamasında yükseldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada Dünya Bankası’nın İş Yapma Kolaylığı 2019 Raporu’nda Türkiye'nin 2018’e göre 17 basamak yükselerek 190 ülke arasında 43. sıraya yerleştiğini söyledi.

Türkiye dünya milyarderleri listesinde 4 basamak fırladı!

İsviçre Bankası ve denetim şirketi PwC'nin hazırladığı ‘Billionaire Insights 2018' raporuna göre, 2017 itibarıyla Türkiye'de varlığı 1 milyar dolar ve üstünde olan 36 milyarder mevcut.

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Türkiye, Enerji Mimarisi Performansı Endeksi'nde 40'ncı sırada!

Türkiye enerji mimarisi alanında bir önceki yıla göre 14 basamak yükseldi. Türkiye, Dünya Ekonomik Forumu Enerji Mimarisi Performansı Endeksi’nde 40. sıraya çıktı.

türkiye dokuz basamak yükseldi Haberi

türkiye dokuz basamak yükseldi

Uluslararası yatırımcılar arasında yapılan bir araştırmada, küresel emlak yatırımcılarının bu yıl için ticari emlak alanında tercihlerinin başında ABD kentleri gelirken, Türkiye dokuz basamak birden yükselerek 4. sıraya...