03 / 05 / 2024

türkiye enerji 7 yatırım

türkiye enerji 7 yatırım

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, artan enerji ihtiyacını karşılamak için üç ana öneri geliştiğini, bu çerçevede 7 projenin hayata geçirilmesi kararı alındığını açıkladı...

Türkiye'de 7 yıl içinde orta vadede en az 20 bin market açılabilir!

Organize gıda perakende sektörüne yönelik hazırlanan "Ortakakıl Konferansları 2023" kapsamında açıklanan Ortakalan Perakende Raporu'na göre, Türkiye'de orta vadede en az 20 bin market açılması bekleniyor.

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Konut fiyatlarında en büyük artış Türkiye'de kaydedildi. Türkiye en yakın rakibine 7 kat fark atarak listenin başında yer aldı. İşte detaylar…

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Avrupa’da enerji krizi nedeniyle fabrikalar kapanıyor. Kağıt-ambalaj, kimyevi ürünler ve demir-çelik-alüminyum siparişlerinin ise Türkiye’ye kayması beklenirken ihracatta da yüzde 20 artış bekleniyor.

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci çeyreğine (nisan-haziran) ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. Yılın ikinci çeyreğinde 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış gösterdi. İşte haberin devamı..

Türkiye'de 7 ayda 1,8 milyondan fazla gayrimenkul satış işlemi yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de 2022 yılının ilk 7 ayında 1 milyon 826 bin 242 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi ve bu işlemlerden de 21 milyar 19 milyon 26 bin 186 lira tapu harcı geliri elde edildi.

Türkiye İMSAD raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,7 arttı!

Türkiye İMSAD mayıs ayına ait verilerle beraber senenin ilk çeyreğini değerlendiren sektör raporunu açıkladı. Mayıs Ayı Sektör Raporu’na göre; enerji kesintilerinin etkisine rağmen 2022 senesinin ilk üç ayında üretim, geçen senenin ilk üç ayına göre yüzde 4.7 yükseldi. Talep tarafında ise büyüme yav

Türkiye'de Yılın Otomobili seçimi için 7 finalist belli oldu! İşte finale kalan adaylar arasındaki en iddialı model

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 38 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Türkiye İMSAD’dan 1-7 Mart Deprem Haftası açıklaması!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) '1-7 Mart Deprem Haftası'na ilişkin açıklama yaptı. 

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Wyndham Hotels - Resorts Türkiye'de 7 otel açacak!

Wyndham Hotels - Resorts, Türkiye’de büyümesini sürdürüyor. Wyndham Hotels - Resorts, sene sonuna kadar; İstanbul, Adıyaman, Elbistan, Ankara, Milas ve Kuşadası’nda 7 otelin daha açılışını gerçekleştirecek.

Türkiye'de 6.7 milyon konut yenilenecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 yıllık planların hazırlandığını söyleyerek bu sürede 6.7 milyon konutun dönüşüme gireceğini açıkladı.

İranlılar her sene Türkiye’den 3 bini aşkın konut alıyor!

İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

türkiye enerji 7 yatırım Haberi

türkiye enerji 7 yatırım

Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun (BTYK) 26. Toplantısı’nda öncelikli olarak ‘enerji’ alanının ele alındığını söyledi. Son 10 yılda çok istikrarlı bir büyüme trendine giren Türkiye`de bu sürecin devam edeceğini ifade eden Ergün, "Enerji talebinin de çok hızlı bir şekilde artacağını öngörmek işten bile değildir" dedi. BTYK toplantısında artan bu enerji ihtiyacını karşılamaya yönelik 3 ana öneri geliştiğini anlatan Bakan Nihat Ergün, "Bunlar; yerli enerji kaynaklarının kullanımını artırmak, bu kaynaklara yönelik yerli üretim teknolojilerine odaklanmak ve enerji verimliliğini artırmak" diye konuştu. 


BTYK`DA 7 PROJEYE DESTEK KARARI

Bu konularda üniversitelere büyük iş düştüğünü ifade eden Bakan Ergün, yerli enerji kaynaklarını kullanmak ve bu teknolojilere yönelik üretimi geliştirmek adına, TÜBİTAK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı...