29 / 04 / 2024

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Konut fiyatlarında en büyük artış Türkiye'de kaydedildi. Türkiye en yakın rakibine 7 kat fark atarak listenin başında yer aldı. İşte detaylar…



Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank'ın araştırma sonuçları paylaşıldı. 2022’nin üçüncü çeyreği itibarıyla konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülke Türkiye olarak kayda geçti. 56 ülke ve bölgeyi kapsayan araştırmaya göre, Türkiye yüzde 189'luk oranla, ikinci sıradaki Estonya'ya tam 7 kat fark atarak dikkat çekti.

KONUT FİYATI ARTIŞINDA TÜRKİYE ZİRVEYİ KAPTIRMADI

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2022’nin üçüncü çeyreği itibarıyla konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülkeleri duyurdu. Yüksek enflasyon ve Türk Lirasındaki değer kaybı Türkiye'yi konutta da liste başı yaptı.

 Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

TÜRKİYE’Yİ ESTONYA VE MACARİSTAN İZLİYOR

Knight Frank 56 ülke ve bölgeyi kapsayan bir araştırma yaptı. Buna göre 2022'in Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, Türkiye yüzde 189'luk oranla liste başı oldu. Türkiye konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olarak gündeme oturdu. İkinci sıradaki Estonya’da söz konusu dönemde fiyatlar yüzde 27,3 artarken, üçüncü sıradaki Macaristan’da artış oranı yüzde 23,7 raporlara yansıdı.


Geri Dön