28 / 04 / 2024

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.



İşsizlik oranları, bir ülkenin ekonomik durumunu ölçmek için kullanılan bir göstergedir. İşsizlik oranı, bir ülkenin nüfusunun işsiz olarak tanımlanan bölümünün yüzdesini gösterir.  Genellikle, bir ülkenin işsizlik oranı, 15 yaş ve üzeri nüfus için hesaplanır ve çalışma arzı olanlar ile çalışmak isteyen ama çalışamayanlar arasındaki oranı gösterir. İşsizlik oranı genellikle düşük olan ülkelerin ekonomisi güçlüdür, ancak yüksek olan ülkelerin ekonomisi genellikle zayıftır.

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 senesi Kasım işgücü verilerini açıkladı. evhalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha büyük yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 senesi Kasım ayında bir önceki aya göre 23 bin kişi artarak 3 milyon 576 bin kişiye çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön