27 / 04 / 2024

Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı...



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, bu yılın mart ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini açıkladı.

Açıklanan istatistiklere göre, Mart ayında bir önceki aya göre, kurulan şirket sayısı yüzde 19,5, kooperatif sayısı yüzde 24,8 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 24,9 arttı.

Yine verilen detaylara göre, aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 23,2, kooperatif sayısı yüzde 17 artış gösterirken, gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 4 oranında azaldı.

Türkiye de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı!

Paylaşılan detaylara göre, bu yılın Mart ayında geçen senenin aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 1,2, kooperatif sayısı yüzde 51,5 yükselirken gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 4,8 oranında geriledi.

Yine verilen bilgilere göre, bu dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 6,7 artış gösterirken, kooperatif sayısı yüzde 14,1 ve kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 21 oranında azaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön