27 / 04 / 2024

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, nisan ayına ilişkin yeni kurulan ve kapanan şirketlerle ilgili istatistiklerini yayımladı. Yapılan açıklamaya göre, nisanda bir önceki aya kıyasla kurulan şirket sayısı yüzde 19, kooperatif sayısı yüzde 13,7 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 28,4 oranında azaldı.

Nisan ayı döneminde kapanan şirket sayısı yüzde 1,9, kooperatif sayısı yüzde 36,4 azalma gösterirken, kapatılan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 13,3 oranında arttı. Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 14,7 ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 18,9 oranında azalış gösterdi. Kooperatif sayısı ise bu dönemde yüzde 38,7 yükseldi.

Kapatılan şirket sayısı % 34,2 ve kooperatif sayısı % 44,4 azalış gösterirken, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 16,8 artış sağladı.

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

TUNCELİ VE BAYBURT’TA ŞİRKET KURULMADI

Dunya.com’daki habere göre ilgili ayda kurulan toplam 9 bin 400 şirket ve kooperatifin yüzde 86'lık kısmı limitet şirketler, yüzde 11,6'sını anonim şirketler, yüzde 2,4'ü ise kooperatiflerden oluştu. Kuruluşu yapılan şirket ve kooperatiflerin yüzde 37,9'u İstanbul, yüzde 10’u Ankara, yüzde 6’sı İzmir'de gerçekleşti. Tunceli ve Bayburt'ta ise şirket kuruluşu olmadı.

Kkapanan şirket ve kooperatiflerin 502'sinin toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların tamiri, 187'sinin inşaat ve 183'ünün imalat sektöründe olduğu kaydedildi.

Kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinden 830'unu toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların tamiri, 296'sı inşaat, 186'sı imalat sektöründe yer aldı. Nisanda 148'i konut yapı, 41'i işletme, 14'ü tarımsal kalkınma kooperatifi olmak üzere toplam 226 kooperatif kuruldu.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön