11 / 05 / 2024

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Nisan ayında kurulan ve kapanan şirket sayısında büyük düşüş yaşandı!

Türkiye'de kurulan şirket sayısı, nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 19 oranında azaldı. Nisan’da 9 bin 174 şirket kurulurken, kapanan şirket sayısı da yüzde 1,9 gerileyerek 1423'e düştü.



YABANCI ORTAK SERMAYELİ ŞİRKETLER

Nisan’da kurulan 888 yabancı ortak sermayeli firmanın 85'i Rusya ve 51'i İran ortaklı oldu. Yabancı ortak sermayeli şirketlerin 102'si anonim, 786'sı limitet şirket olarak kuruldu. Ocak-nisan döneminde kurulan şirket sayısı ise geçen yıla göre yüzde 2,4 artış gösterdi. 2022'in ilk çeyreğine göre kurulan kooperatif sayısı yüzde 53,1 artarken kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 7,2 azaldı. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 5,6 arttı. Kapanan kooperatif sayısı yüzde 2,3, gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 4,1 geriye düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön