28 / 04 / 2024

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

TÜİK’e göre işsiz sayısı mayıs ayında 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi, işsizlik oranı yüzde 9,5 oldu. Eksik istihdamdakiler ve potansiyel iş gücü de dahil geniş tanımlı işsizlerin sayısı ise 8 milyon 567 bin, oranı da yüzde 22,5 olarak gerçekleşti.



Dunya.com’dan Naki Bakır, köşe yazısında işsizlik rakamlarını masaya yatırdı. İşte Bakır’ın yazısında öne çıkan ayrıntılar: Türkiye İstatistik Kurumu’nun dar tanımlı işsizlik oranı mayıs ayında yüzde 9,5’le tek haneye inerken, eksik istihdamda olanlar ile iş aramayı bırakan ya da iş arayıp ilgili dönemde iş başı yapamayacak olan potansiyel iş gücü de dahil edildiğinde geniş tanımlı işsizlik oranı yüzde 22,5’a yükseliyor.

İş gücü mayıs ayında önceki aya göre 130 bin kişi azaldı ve 35 milyon 44 bin olarak gerçekleşti. İş bulanların oranı erkeklerde yüzde 71,5, kadınlarda yüzde 36,1 oldu. İstihdam edilenler, mayıs ayında 63 bin kişi arttı ve toplam sayı 31 milyon 716 bin kişiye çıktı.

GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK YÜZDE 22,5

Geniş tabanlı işsizlik oranı mayısta yüzde 22,5 olarak gerçekleşti. Eksik istihdam ile umudunu yitirerek iş aramayı bırakan, işbaşı yapmaya hazır potansiyel iş gücü ve resmi işsizlerin toplamından oluşan âtıl iş gücü oranı 2022 mayıs ayında yüzde 22,3 düzeyindeydi.

DİSK tarafından yapılan bağımsız hesaplamaya göre mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsiz sayısı mayıs ayında 8 milyon 567 bin oldu. İşsizler ordusu önceki aya göre 478 bin kişi azaldı ancak geçen yılın aynı ayına oranla 218 bin kişi fazla çıktı.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön