13 / 05 / 2024

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

TÜİK’e göre işsiz sayısı mayıs ayında 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi, işsizlik oranı yüzde 9,5 oldu. Eksik istihdamdakiler ve potansiyel iş gücü de dahil geniş tanımlı işsizlerin sayısı ise 8 milyon 567 bin, oranı da yüzde 22,5 olarak gerçekleşti.



Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

İŞSİZLERİN YÜZDE 90’I ÖDENEK ALAMIYOR

DİSK’e göre dar tanımlı işsizlerin büyük bölümü işsizlik ödeneğinden faydalanamıyor. Ödenekten yararlanma şartlarının ağır olması ve işsizlik sigortası kaynaklarının amacı dışında harcanması yüzünden işsizler bu ödeneği kullanamıyor. Dar tanımlı işsiz sayısı mayıs ayında 3 milyon 328 bin kişi olurken, aynı ayda işsizlik ödeneği alanların sayısı 362 bin oldu. Resmi işsizlerin sadece yüzde 10,9’u işsizlik ödeneği alırken 3 milyon işsiz ise ödeneğe ulaşamadı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön