22 / 05 / 2024

türkiye Etiyopya şehircilik tecrübeleri

türkiye Etiyopya şehircilik tecrübeleri

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Kentsel Kalkınma ve Konut'tan sorumlu Devlet Bakanı Getachew Hailemariam Abay'ı ağırlayan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Tükiye'nin çok önemli bir tecrübeye sahip olduğu konut temini konusunda paylaşımlarda bulunacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda "İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni"nde yaptığı açıklamada, bgün itibarıyla Türkiye'de artık illerimizin, ilçelerimizin tamamını kuşatan yeni bir şehircilik atılımını başlattıklarını kaydetti.

Çevre Şehircilik Bakanlığı açıkladı! Türkiye genelinde 130 memur alınacak! Başvurular başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye geneli olmak üzere 130 memur alımı yapacağını açıkladı. İşte ilanın detayları...

Türkiye ve Angola'dan şehircilik iş birliği!

Türkiye ve Angola arasında "Şehircilik Alanında İşbirliğine ilişkin Mutabakat Zaptı" başkent Ankara'da imzalandı.

Türkiye'de 6.7 milyon konut yenilenecek!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 20 yıllık planların hazırlandığını söyleyerek bu sürede 6.7 milyon konutun dönüşüme gireceğini açıkladı.

Türkiye'deki binaların yüzde 55'i güvenli!

17 Ağustos Marmara Depremi yıldönümü vesilesiyle mesaj yayınlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümü tamamlandı!

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşüm temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 300 bin sosyal konut dönüşüyor!

Mevlana 7. Etap ve Mollaarap Mahallesi Kentsel Dönüşüm Yıkım Töreni'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları ile 300 bin sosyal konutun dönüştüğünü dile getirdi. 

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken kaç konut var?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Kurum, "Hızlı şekilde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Türkiye'nin 81 ilinde 716 bin konut ve iş yeri yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık tarafından Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında, 16,5 milyar lira kaynak kullanıldığını belirtti.

Yabancıların Türkiye’de 16 milyon metrekare tarım arazisi var!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini cevaplayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şubat 2021 itibariyle yabancıların Türkiye'de 16 milyon 260 bin metrekare tarım arazisine sahip olduğunu yanıtladı. 

Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonu riskli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2012 yılından bugüne tüm Türkiye'de 1,5 milyon konutun dönüşümünü gerçekleştirdik" dedi. Kurum, Türkiye'deki 28 milyon bağımsız bölümden 6.7 milyonunun riskli olduğunu belirtti.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

türkiye Etiyopya şehircilik tecrübeleri Haberi

türkiye Etiyopya şehircilik tecrübeleri

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyeti Kentsel Kalkınma ve Konut'tan sorumlu Devlet Bakanı Getachew Hailemariam Abay ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlık'ta gerçekleşen kabule ilişkin açıklama yapan Mehmet Ceylan, Türkiye-Etiyopya ilişkilerinin çok derin bir geçmişe sahip olduğunu söyleyerek, hükümet olarak Afrika ve özellikle Etiyopya ile ilişkileri önemsediklerini belirtti.

Ceylan konuyla ilgili olarak, Etiyopyalı heyete bakanlığın görev alanına giren konularda bilgilendirmelerde bulunacaklarını ve seminerler vereceklerini vurgulayarak, "Tükiye'nin çok önemli bir tecrübeye sahip olduğu konut temini konusunda paylaşımlarda bulunacağız. Şehirlerin alt yapısını geliştirme konusunda tecrübelerimizi paylaşacağız." dedi.

100 milyon nüfuslu Etiyopya'da ciddi bir konut açığı sorunu bulunduğunu kaydeden Ceylan, Etiyopya'nın konut temini konusunda Türkiye'den yardım istediğini ve Türkiye'nin tecrübelerini heyete aktaracaklarını bildirdi.

Ceylan, Etiyopya ile...