27 / 04 / 2024

Türkiye Gayrimenkul sahibi yabancılar

Türkiye Gayrimenkul sahibi yabancılar

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor.

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin şimdi de 'Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu'nu açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,85 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Ağaoğlu, 11'inci kez Türkiye'nin en itibarlı gayrimenkul markası oldu!

Ağaoğlu, 11'inci kez Türkiye'nin en itibarlı gayrimenkul markası oldu. Aynı zamanda şirket “İtibarda İstikrar Ödülü”nün de sahibi oldu. 

Türkiye genelinde kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 162,90 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

Türkiye Gayrimenkul sahibi yabancılar Haberi

Türkiye Gayrimenkul sahibi yabancılar

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor. 36 bin 478 İngiliz  ve 13 bin 590 Rus'un Türkiye'de taşınmazı bulunuyor. Ayrıca 13 bin 192 Alman, 8 bin 272 Norveçli,  5 bin 945 İrlandalı, 5 bin 543 Danimarkalı, 5 bin 538 Hollandalı, 4 bin 803 Iraklı, 4 bin 672 Belçikalı ve 4 bin 39 Kuveytli Türkiye'de taşınmaz satın aldı.


Mülk edinmek isteyen yabancılar, en fazla Antalya'yı tercih etti. Antalya'da 56 bin 600 yabancının taşınmazı bulunuyor. Yabancılar için ikinci gözde şehir Muğla'da ise 22 bin 892 yabancı uyruklu gayrimenkul sahibi oldu.  Aydın'da 20 bin 347,  İstanbul'da 19 bin 217, Mersin'de 4 bin 45, İzmir'de 3 bin 578 yabancı, taşınmaz satın aldı. Bursa, Yalova, Ankara...