15 / 05 / 2024

Türkiye Gazze camileri yeniden inşa

Türkiye Gazze camileri yeniden inşa

İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Türkiye'nin Gazze'de yaptırdığı hastane koronavirüsle mücadele için hizmete başladı!

TİKA, Gazze'deki en büyük Türk hastanesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Kovid-19'la mücadele amacıyla Filistin makamlarına devretti

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

Türkiye, Gazze'de yıkılan 9 camiyi yeniden inşa etti!

İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı 10 ülkede 16 cami inşa ediyor!

Bugüne kadar 25 ülkede 100'ün üzerinde cami ve eğitim binasını hizmete açan Türkiye Diyanet Vakfının Filistin Gazze, Kırım, Belarus ve Haiti gibi dünyanın çeşitli noktalarında yaptırdığı camilerde açılış için gün sayılıyor.

Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi 2017'de açılacak!

TİKA tarafından Gazze'de yapılan Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, gelecek yıl hizmet vermeye başlayacak.

İsrail'den Türkiye’nin Gazze’deki projelerine onay!

İsrail, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik 3 projesini onaylarken, Gazze’ye doğalgaz boru hattı bağlanmasını da içeren teklif için de prensip kararı aldı.

Yıkılan Gazze camilerini Türkiye Diyanet Vakfı yeniden inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, "Vakfımız bugüne kadar ülkemizde 3 bin 421, 25 ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası yapmıştır. 2 milyar lira tutarında cami projesi hayata geçirilmiştir" dedi.

Türkiye Gazze'deki 9 camiyi onaracak!

İsrail ablukası altındaki Gazze'nin yeniden imarı için en fazla destek veren ülkelerden biri olan Türkiye'nin, tahrip edilen bazı camilerin onarımı için çalışmalara başlayacağı bildirildi.

Türkiye’nin Gazze halkına yardımları 15 milyon dolara ulaştı!

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç, düzenlediği basın toplantısında İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonrası ortaya çıkan acil insani yardım ihtiyacı karşısında Türkiye’nin hızla bölgeye yardımlarını ulaştırmaya başladığını belirtti.

Türkiye Gazze'nin doğalgazına talip!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kısa vadede gerekli izinlerin oluşmasıyla 100 megavatlık yüzer bir santralin, geminin oraya özel sektör aracılığıyla ulaştırılması ve Gazze'de bir balıkçı limanında demirleyerek enerji üretileceğini belirtti.

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı!

Türkiye'de havada trafik yüzde 30 arttı. Ukrayna sınırlarında düşürülen Malezya uçağı ve İsrail’in Gazze saldırıları nedeniyle güvenli uçuş trafiği Türkiye üzerine kayarken, havada trafik yüzde 30 arttı.

Türkiye Gazze camileri yeniden inşa Haberi

Türkiye Gazze camileri yeniden inşa

İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.


İsrail saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki camilerin yapımı için harekete geçen Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), 9 caminin yeniden inşası gerçekleştirildi.


Ambargo altındaki Gazze'de yaşayan Müslümanların talebiyle geçen yılın aralık ayında 9 caminin temeli atıldı. Bölgeye çimento götürülmesi konusundaki sıkıntılara rağmen çalışmalarını sürdüren TDV, camilerin yapımını büyük ölçüde tamamladı.


Birbirinden farklı büyüklüklere sahip, 40 bin 800 kişinin namaz kılabileceği kapasiteye sahip 9 cami, gelecek aylarda hizmete sunulacak.


Gazze'de yaptırılan camiler ve özellikleri şöyle:


- İmam Buhari Camisi: Gazze'nin kuzeyindeki camide 5 bin kişi namaz kılabilecek. İsrail sınırının çok yakınındaki cami, saldırılar sonucu 2004'te yıkıldı.


- İmam Müslim Camisi: Gazze'nin kuzeyinde yer alan ve 2009'da yıkılan cami, yeni haliyle 3...