05 / 05 / 2024

türkiye gemi yat ihracatı

türkiye gemi yat ihracatı

Türkiye'nin gemi ve yat ihracatı, yılın 10 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 58,9'luk artışla 1 milyar 10 milyon 391 bin dolara ulaştı. İstanbul ve Yalova, Türkiye'nin 10 aylık gemi ve yat ihracatının yüzde 88,88'ini gerçekleştirdi...

Türkiye’ye yatırım yapmayı düşünen küresel fon yöneticilerinin oranı yüzde 74!

“Türkiye ve Çevresinde Yatırım Yapan Özel Sermaye Yatırım Fonları” konferansında yapılan ankette fon temsilcilerinin yüzde 74’ü Türkiye’ye yatırımı düşünürken, yüzde 40’ı ise yatırım portföylerinde önceliğe sahip olduğunu belirtti.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Türkiye gayrimenkul yatırımında güvenli liman oldu!

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Ruhsar Pekcan: Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs salgınının uluslararası yatırımların dünyadaki dağılımını derinden etkileyeceğini belirterek, "Fırsatları iyi değerlendirip, Türkiye’yi yatırımların merkezi haline getirmeliyiz." dedi.

Suma Chakrabarti: Param olsa Türkiye’ye yatırırım!

Yabancı yatırımcıların sık sık kapısını çalarak ‘Nereye yatırım yapalım’ dediğini anlatan EBRD Başkanı Chakrabarti, "Yabancılar sorduğu zaman ‘Param olsaydı kesinlikle Türkiye’ye yatırım’ diyorum. Türkiye’ye güveniyoruz" dedi...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

10 ülkeden 80 yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapacak!

10 ülkeden 80 uluslararası yatırımcı Türkiye'ye yatırım yapmak amacıyla gelecek. Yatırımcılar gençleri faizsiz doğru sermaye ile buluşturacak.

Türkiye’ye yatırım yapan gurbetçiler çok doğru bir iş yaptı!

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, "Gayrimenkul alarak Türkiye’de yatırım yapan gurbetçilerimiz hem memleketleri için hem de kendileri için çok doğru bir iş yaptı" dedi...

Azerbaycan'ın Türkiye'ye yatırımları 20 milyar dolara çıkacak!

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycanlı iş adamlarının Türkiye'de yatırım yaptığını, yatırım tutarının 20 milyar dolara çıkacağını açıkladı.

Katar'dan Türkiye'ye yatırım hamlesi!

Katarlı şirket sahipleri, enerjiden tarım ve gayrimenkule kadar her alanda Türkiye'ye yatırım yapmayı istiyor. Ülkenin 5 holdingi ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırıma başlayacak. 

türkiye gemi yat ihracatı Haberi

türkiye gemi yat ihracatı

Geçen yılın ekim ayında 34 milyon 284 bin dolar olan gemi ve yat dış satımı, bu senenin aynı döneminde yüzde 39,8'lik yükselişle 47 milyon 933 bin dolara çıktı.


Geçen yılın ocak-ekim döneminde 635 milyon 988 bin dolarlık gemi ve yat ihracatı gerçekleştiren Türkiye, bu yılın aynı sürecinde yüzde 58,9'luk artışla dış satımını 1 milyar 10 milyon 391 bin dolara taşıdı.


İSTANBUL VE YALOVA'NIN PAYI YÜZDE 90'A YAKLAŞTI


Sektörde lider durumdaki İstanbul'un, geçen yılın ilk 10 ayında 536 milyon 317 bin dolar olan dış satımı, bu yılın aynı döneminde yüzde 23,08'lik artışla 660 milyon 104 bin doları gördü.


İstanbul-Tuzla'ya rakip gösterilen Yalova-Altınova ise bu dönemde gerçekleştirdiği ihracat patlamasıyla dikkati çekti. Geçen yıl ocak-ekim aylarında sektörel bazda sadece 40 milyon 434 bin dolar ihracat gerçekleştiren...