24 / 07 / 2024

Türkiye golf turizmi ne durumda

Türkiye golf turizmi ne durumda

Zengin doğal kaynaklara sahip, turistlere güneş, deniz, kum ve tarihi bir arada sunan Türkiye, uluslararası nitelikteki golf tesisleriyle de öne çıkan bir merkez haline geldi...

Türkiye'de çok satıyor! En ucuz Volkswagen Golf ne kadar? İşte 11 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Türkiye'de en çok satılan araçlardan biri olan Volkswagen Golf'un fiyatı merak edilmeye başlandı. Peki şu anda piyasadaki en ucuz Golf ne kadara satılıyor? İşte cevabı...

Volkswagen Golf R Türkiye'de! İşte 2022 Mart fiyat listesi...

Dünyanın en çok satan otomobil markası Volkswagen, Yeni Golf R modelini Türkiye'de satışa sunuldu. Peki modelin fiyat listesi ve özellikleri nasıl? İşte Volkswagen Golf R hakkında merak edilen herşey haberimizde... 

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Türkiye dünya turizmi pazarında tanıtılacak!

Doğal güzellikleriyle dikkat çeken saklı cennet diyarı Türkiye'nin tanıtılması amacıyla birçok çalışma yapılıyor. Biz de turistlerin ve bu güzelliklerin içerisinde yaşayanların mutlaka gezmesi, görmesi ve yapması gerekenleri sizler için derledik.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Türkiye'de 2015'te 36 milyar dolar turizm geliri bekleniyor!

Türkiye turizmi, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2014 yılını turizm açısından başarılı bir şekilde kapattı. Değerlendirmelere göre Türkiye, turist gelişleri itibarıyla dünyada 6'ıncı sırada yer aldı.

Tunus Türkiye'deki otel yatırımcılarını bekliyor!

Tunus, golf, otel ve thalasso terapi merkezleri kurulması için Türkiye’den yatırımcı bekliyor. Yılda 6 milyon kişinin ziyaret ettiği Tunus, sayıyı 5 yılda 10 milyona çıkarmak için doğal, tarihi, kültürel zenginliklerine güveniyor.

1994 yılında Türkiye, uluslararası ölçülerde ilk ve tek golf sahasına kavuşacakmış!

1994 yılında Silivri'de bin 500 dönümlük meşe ağaçlarıyla kaplı bir arazi üzerinde kurulan ve 750 milyar liraya mal olan Klassis Golf and Country Club ile Türkiye, uluslararası ölçülerde golf sahasına kavuşacakmış.

Aziz Kocaoğlu: Türk-Yunan turizmi için işbirliği geliştirilmeli!

Türkiye-Yunanistan arasındaki turizmi geliştirmek için düzenlenen Turizm Etkinliği'nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Yunan işbirliğinin dünya barışına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Türkiye'ye spor turizmi ile 550 bin yabancı turist geldi!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından yayımlanan Spor Turizmi Raporu'na göre; Geçen yıl Türkiye'ye sportif faaliyet amaçlı gelen yaklaşık 550 bin yabancı turistin harcaması, 900 milyon doları aştı.

Türkiye golf turizmi ne durumda Haberi

Türkiye golf turizmi ne durumda

Golfçü Tiger Woods'un da katıldığı, dün başlayan ve 10 Kasım'a kadar sürecek "Turkish Airlines Open 2013" Golf Turnuvasıyla dikkatleri çeken Antalya, dünyada golf turizminde adından söz ettiren merkezler arasında yer alıyor.


AA muhabirinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, Türkiye'de 18'i şampiyona sahası olmak üzere 27 golf sahası bulunuyor. 


Bu golf sahalarından 23'ü, Turizm Merkezi ve Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi içinde yer alıyor. Avrupa'da 2010 yılı itibariyle 6 bin 756 kullanıma açık golf sahası varken, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz çanağında ise bin 300'ün üzerinde golf sahası mevcut.


-Türkiye Avrupa'da 21'inci sırada


Türkiye sahip olduğu golf sahalarıyla Avrupa'da 21'inci, Akdeniz çanağı içindeki ülkeler arasında da 4'ncü sırada geliyor. 


Benzer coğrafi özelliklere sahip ülkelerle Türkiye karşılaştırıldığında, Türkiye'nin golf turizmi açısından henüz...