05 / 05 / 2024

Türkiye Habitat 3 Konferansı

Türkiye Habitat 3 Konferansı

Üçüncü Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı (Habitat III) 2016 yılında Ekvator’da gerçekleştirilecek. Konferansa hazırlık kapsamında “Türkiye Habitat III Ulusal Raporu” hazırlandı.

Türkiye'de 3 ayda 29 bin 593 şirket kuruldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yayımlanan istatistiklere göre Türkiye'de bu yılın ocak-mart döneminde kurulan şirket sayısı, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15,5 azalış gösterdi ve 29 bin 593'e geriledi, kapanan şirket sayısı da yüzde 26,6 artış göstererek 5 bin 309'a yükseldi.

Honda açıkladı! Honda CR-V, hibrit teknolojisi ile Türkiye’de görücüye çıkıyor...

Geliştirilmiş hibrit sistem teknolojisi ile tasarlanan Honda'nın en çok satan modelleri arasındaki CR-V, Türkiye'de 3 milyon Türk Lirası fiyat ile satışa sunulduğu kaydedildi. Markanın tek donanım ve tek motor seçeneğine sahip CR-V'in yaklaşık 750 adet satılması beklendiği açıklandı. İşte ayrıntılar

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türkiye'de 3 milyon 200 bin konut dönüştü!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Kentsel dönüşüm kapsamında Türkiye'de 3 milyon 200 bin konutun dönüşümünün sağlandığı açıklandı.

Türkiye’de 2022'de kart ile 3,7 trilyon TL değerinde harcama yapıldı! Kartlar en çok market ve AVM’lerde kullanıldı

Kredi veya banka kartı… Nakit ödeme yapma devri artık tarihe karışıyor. Ülke olarak çoktan alıştık bile. 2022 yılında Türkiye’de 3,7 trilyon TL değerindeharcama kart ile yapıldı. Kartların en çok kullanıldığı yerler ise şaşırtmadı: Marketler ve AVM’ler.

Konut fiyat artışında tarihi gelişme! Türkiye'den 3 şehir resmen zirvede!

Dünyadaki 150 kenti kapsayan konut fiyatları araştırmasının verilerine göre Türkiye'nin üç büyük şehri zirveye oturdu. Peki konut fiyatlarının arttığı diğer iller nereler oldu? Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Türkiye’nin 3 büyük bankasından 18 yaşını doldurmuş kişilere ödeme yapılacak! ATM’den tek tuşla alabilirsiniz

Acil nakit ihtiyacına karşı Türkiye’nin 3 büyük bankasından nakit avans kampanyası geldi.

Netflix Türkiye Abonelik ücretlerine yüzde dev bir zam yaptı! İşte 5 Nisan 2022 fiyat listesi...

Türkiye'de 3.5 milyondan fazla abonesi bulunan Netflix, abonelik ücretlerine dev bir zam yaptı! Yeni fiyatları görenler şok olacak! İşte 5 Nisan 2022 fiyat listesi...

Dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği 10 şehirden 3’ü Türkiye’de!

Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi 2021 yılı ikinci çeyrek sonuçlarına göre; dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler arasında Türkiye'den 3 şehir yer aldı.

İranlılar her sene Türkiye’den 3 bini aşkın konut alıyor!

İran parlamentosunun kıdemli üyelerinden Mojtaba Yousefi, 2018-2020 yılları arasında İranlıların Türk vatandaşlığı alabilmek amacıyla Türkiye’den 7 milyar dolarlık gayrimenkul aldığını ifade etti. 

Türkiye ekonomisi 2019'un üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüme kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin, 3. çeyrekte yüzde 0.9 büyüdüğünü açıkladı.

Türkiye'de 3 bin 108 afet konutu inşa ediliyor!

Asya Afet Azaltma Konferansı'nda konuşan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, ''Türkiye'de 2018 ve 2019'da tamamlanan afet konutu sayısı 2 bin 640, inşaatı devam eden konut sayısı ise 3 bin 108'dir'' dedi.

Türkiye’deki 3 konuttan 1’i tehlikeli! 

Türkiye genelinde 2000 yılı öncesinde mevzuatlara uygun olmadan inşa edilen 6.7 milyon konut bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum 20 yılda 6.7 milyon konutun yenileneceğinin bilgisini verdi...

Türkiye Habitat 3 Konferansı Haberi

Türkiye Habitat 3 Konferansı

1996 yılında İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Habitat II Konferansı sonucunda yayınlanan “İstanbul Deklarasyonu” ile devlet ve hükümet başkanları, “Herkes İçin Yeterli Barınma” ve “Kentleşen Dünyada Sürdürülebilir İnsan Yerleşimleri”nin oluşturulmasına yönelik bir eylem planının uygulanmasını taahhüt etti. Geçmişten geleceğe yerleşim sorunlarının konuşulduğu, çevre sorunlarının tüm yönleriyle ele alındığı bu konferansın sonrasında Türkiye yapılan çalışmalardan büyük ölçüde yararlandı. Habitat III kapsamında yapılan çalışmaların da önemli katkı sağlayacağı düşünülüyor.


2016 yılında yapılacak olan konferansta, Habitat II’den günümüze kadar geçen 20 yıllık süreçte kentlerde herkese yeterli konut, altyapı olanakları ve sağlıklı yaşam koşulları sağlanması adına yapılanların değerlendirmesi yapılacak. Bunun yanı sıra önümüzdeki 20 yılda kentlerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla, sorun ve çözüm önerilerinin tartışılması ve yeni yol haritasının belirlenmesi için yapılması gerekenler tartışılacak.


Türkiye’de Habitat...