28 / 04 / 2024

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.



TİM’in açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin ihracatı, ilk çeyrekte yüzde 2.5 yükselişle birlikte 61.6 milyar dolar olarak gerçekleşirken, ülkeler bazında gerçekleştirilen ihracat ise 54.3 milyar dolara çıktı.

EN ÇOK SATIŞ ALMANYA’YA OLDU

En fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi. Almanya’yı 2.97 milyar dolarlık ihracatla ABD, 2.9 milyar dolarlık ihracatla İtalya, 2.76 milyar dolarla Birleşik Krallık, 2.48 milyar dolarla Fransa ve Rusya, 2.43 milyar dolarla İspanya takip etti.

Ocak-mart döneminde en fazla ihracat Almanya’ya yapılırken bu dönemde dönemde Irak'a 2.05 milyar dolar, Hollanda'ya 1.67 milyar dolar, İsrail'e ise 1.46 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi. En çok ihracat gerçekleştirilen ilk 10 ülkeden 5'i Avrupa Birliği ülkeleri oldu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön