23 / 12 / 2024

Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı

Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı

Bu yıl Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca 15.’si düzenlenen Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlandı...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir açıkladı: Türkiye'de faylar sürekli artacak, hiçbir zaman azalmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Türkiye'deki bilimsel çalışmaların yeni fayları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Sözbilir, Türkiye'de fayların hiçbir zaman azalmayacağına, aksine sürekli artacağına vurgu yaptı.  

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

6 Mart’ta yaşanan depremler sonrasında herkes nerede deprem olduğunu ve olacağını merak ediyor. Bu doğrultuda hem Türkiye’deki hem de çevresindeki tüm depremleri takip edebileceğiniz Sismik Harita yayınlandı.

Türkiye Hazır Beton Birliği Hazır Beton Sektör Raporu açıklandı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), hazır beton sektörünü bilimsel olarak analiz eden “Hazır Beton Sektör Raporu”nu açıkladı.

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Türkiye'nin ilk haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor!

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan "Sakarya Haritası"dan eski yıllarda harita yapımında kullanılan pergel ve sulu boya takımlarına kadar yüzlerce eserin sergilendiği Türkiye'nin ilk ve tek haritacılık müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye deprem haritası 2015!

Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita oluyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem haritası 2015...

Türkiye deprem bölgeleri dereceleri!

Şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita deprem haritası olarak ifade ediliyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem bölgeleri dereceleri 2015..

Türkiye’nin 6. Bilim Merkezi Elazığ'a açılacak!

Elazığ’da valilik, belediye, üniversite ve iş adamlarını desteğiyle kurulan binanın Türkiye’nin 6. Bilim Merkezi olması için Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ön sözleşme imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, TMMOB'nin düzenlediği fuara katıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Emin Madran, 15. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı, Ölçme Teknolojileri ve Yazılım Fuarına katıldı.

Bakanlık Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na katıldı!

Bu yıl Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca 15.’si düzenlenen Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı'na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlandı...

İEÜ'den Türkiye'de Modern Mobilya projesi!

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nce üniversitenin bilimsel araştırma projeleri kapsamında önceki yıl başlatılan "Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi tamamlandı.

Türkiye Antartika'da üs kuruyor!

Türkiye, Antarktika kıtasına kuracağı üs için çalışmaları hızlandırdı. Türkiye Antarktika Kutup Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TAKBAM) öncülüğünde kurulacak üs, ilk aşamada 21 metrekarelik bir konteynerde faaliyet gösterecek.

Türkiye Antarktika'da bilimsel istasyon kuracak!

Türkiye hiçbir ülkenin egemenliği altında olmayan Antarktika Kıtasının yönetiminde söz sahibi olabilmek için harekete geçiyor...

Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı Haberi

Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı


Bu yıl Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nca 15.’si düzenlenen Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı; ilgili kurum, sivil toplum örgütleri, haritacılık ile ilgili faaliyet gösteren özel sektör firmaları, üniversiteler ve vatandaşlarımızın katılımıyla ATO Congresium Uluslararası Kongre ve Gösteri Merkezi’nde 25-28 Mart 2015 tarihleri arasında yapıldı.


İlgili kurultaya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlanarak bir adet stant açıldı. Bu kapsamda katılımcılara Genel Müdürlüğümüz faaliyet alanları, yürütülen ve planlanan projeler ile 20 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmelik” hakkında bilgi verildi ve bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Ayrıca Genel Müdürlüğün personelinin kurultay kapsamında düzenlenen konferans ve panellere katılımı...