03 / 05 / 2024

türkiye Haziran ayı konut satışları

türkiye Haziran ayı konut satışları

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi...

Türkiye, çelik üretiminde Avrupa'nın en büyük üreticisi oldu!

Türkiye, Ocak ayında gösterdiği performansı ile Almanya'yı geçerek, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi konumuna kadar yükselmiş oldu. 

Bütçe Haziran'da 219 milyar 637 milyon lira açık verdi!

Merkezi yönetim bütçesi Haziran ayında 219 milyar 637 milyon Türk Lirası açık verdi. İşte Bakanlık tarafından açıklanan son dakika rakamları...

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

Güney Kore’den Türkiye’ye uzanan bir mühendislik harikası! Kia Ceed’in haziran ayı fiyatı açıklandı!

Güney Kore otomobil üreticisi Kia, Türkiye’de yoğun ilgi görürken, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği otomobil markaları arasında yer alıyor. Kia, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda tüm modellerinin haziran ayı fiyatını güncellediğini paylaştı.

Haziran ayı enflasyonunda son dakika şoku! TÜİK resmen açıkladı! Yeni enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), daha önce 3 Temmuz'da açıklanması planlanan Haziran ayı enflasyon rakamları için tarihin değiştiğini açıkladı. Peki Haziran 2023 enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak?

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı...

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

OECD, Türkiye 2022 büyüme tahminini yükseltti! 5,4’e çıktı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), haziran ayında 2022 senesi için yüzde 3 olarak açıkladığı küresel ekonomide büyüme tahminini sabitlerken Türkiye ekonomisi ile ilgili büyüme beklentisini ise yüzde 3,7’den yüzde 5,4 şeklinde revize etti.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Ağustos ayında Haziran 2013 yılından bu yana İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatının görülen en yüksek seviyeye yükseldiği belirtildi. Bugün altının ons fiyatı önceki kapanışının 0,3 altında 1674 dolardan işlem gördü.

Markete koşun! Türkiye'de bir market ürünlerin fiyatını 2 ay sabitledi

Türkiye'de enflasyonun hızla artmasının ardından marketler de harekete geçti. Bir markette gıda ürünlerinin fiyatlarının 2 ay boyunca sabitlendiği duyuruldu.

Merkez Bankası açıkladı! Türkiye’nin dış borcu haziran ayında yüzde 10,9 arttı!

Merkez Bankası, Türkiye'nin kısa vadeli dış borç stoku haziran ayında %10,9 artarak 134,8 milyar dolara yükseldiğini açıkladı. İşte detaylar!

türkiye Haziran ayı konut satışları Haberi

türkiye Haziran ayı konut satışları


Türkiye'de haziran avında satışı yapılan 92 hin 936 konutun 19 hin 252'in 'İstanbul'da satıldı. Yüzde 20.7 satış payına sahip olan İstanbul'u 10 bin 437 konut satışı (yüzde 11,2) ile Ankara. 5 bin 410 konut satışı (yüzde 5.8) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 14 konul ile Hakkari. 15 konut ile Ardahan ve 20 konut ile Bayburt oldu. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TİJİK) verilerine göre; Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 3-1.5 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 7 hin 287 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 22,8) sahip oldu. Toplanı konul satışlan içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 60 ile Ardahan oldu. 

Diğer konut satışlarında İstanbul 11 hin 965 konut satışı ve...