03 / 05 / 2024

türkiye ihracatını hangi ülkelere yapıyor

türkiye ihracatını hangi ülkelere yapıyor

Türkiye'nin geçen yıl Orta Amerika ve Karayipler'e ihracatı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,3 artışla 1,6 milyar dolara, Afrika'ya ihracatı da yüzde 9,9 yükselişle 15,9 milyar dolara çıktı.

Lexus yeni SUV modeli LBX ile Türkiye'de! En donanımlısının fiyatı 2 milyon 650 bin TL'den başlıyor...

Lexus, yeni modeli LBX'in Türkiye lansmanını yaptı. Marka, modelin en ucuz versiyonu olan Elegant modeli 2 milyon 290 bin liradan en donanımlısını ise 2 milyon 650 bin liradan satacağını duyurdu. 

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Çin'in amiral gemisi olarak adlandırdığı otomobil modeli Türkiye'de! Merakla beklenen Voyah Dream'ın fiyatı belli oldu!

Çin’in otomotiv devlerinden biri olan Dongfeng çatısı altında bulunan Voyah, amiral gemisi olarak adlandırdığı Dream modelinin Türkiye fiyatını resmen duyurdu. 

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Vivo V29 Lite Türkiye'de ön satışa çıktı: İşte güncel fiyatı...

Vivo, V29 Lite 5G modeli Türkiye'de ön satışa çıktı. İşte Vivo V29 Lite ön satış fiyatı ve özellikleri...

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

Türkiye'den 2023'ün ilk yarısında 5,4 milyar dolarlık binek otomobil ihracatı yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye, 2023'ün ilk yarısında 5 milyar 451 milyon 993 bin dolarlık binek otomobil ihraç etti.

Türkiye altın listesine adını altın harflerle yazdırdı! 

Altın ülkeleri sıralamasında Türkiye, dünya dördüncüsü olarak adını listeye altın harflerle yazdırdı. Hem talep hem de rezervler açısından ABD ilk sırada yer alırken bir yıl içinde ons başında en yüksek fiyat artışı Türkiye’de oldu.

Asus ROG Ally Türkiye'de ön siparişe açıldı: İşte fiyatı ve özellikleri!

El bilgisayarı Asus ROG Ally, Windows 11 işletim sistemiyle birlikte Türkiye'de ön siparişe sunuldu! İşte beklenen konsolun Türkiye fiyatı ve özellikleri.

Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Son dakika fiyatları tek tek geldi! Akaryakıt fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? 

Sürücüler son dakika benzin, motorin ve LPG litre fiyatlarını sık sık kontrol ediyor. Peki akaryakıt fiyatları bugün hangi ilde kaç TL? İşte Opet, Total, Shell, BP, PO 17 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Ve 2023 model Tofaş Şahin pazara çıktı! Türkiye fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Tofaş'ın meşhur kuş serisinin en çok satan modeli olan Şahin'in yeniden üretilecek olan 2023 modeliyle ilgili son dakika gelişmesi ortaya çıktı. İşte Tofaş Şahin 2023 Türkiye detayları…

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı! 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı!

Türkiye'nin nüfusu resmen açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre; nüfus 1 yılda tam 599 bin 280 kişi arttı. İşte tüm merak edilen rakamlar...

türkiye ihracatını hangi ülkelere yapıyor Haberi

türkiye ihracatını hangi ülkelere yapıyor

Özel Ticaret Sistemi (ÖTS) kapsamında ihracat, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,1 artışla 172,15 milyar dolara yükseldi. Türkiye'nin 2019'da ihracatını oran bazında en fazla artırdığı bölge Orta Amerika ve Karayipler oldu. Bu ülke grubuna yapılan ihracat geçen yıl 2018'e göre yüzde 10,3 artarak 1,6 milyar doları aştı.

İhracat artışında bu ülke grubunu Afrika izledi. Dünyada hızla büyüyen bölgelerin başında yer alan Afrika kıtası yeni bir ihracat rotası haline gelirken, son yıllarda bölgeyle siyasi ve ekonomik ilişkilerini geliştiren Türkiye'nin, yatırımlarının yanı sıra ihracatı da artış gösterdi. Geçen yıl Afrika ülkelerine yapılan ihracat yüzde 9,9 yükselerek 15,9 milyar dolara yaklaştı. 2018'de toplam ihracatın yüzde 8,6'sı Afrika ülkelerine yapılırken, geçen yıl bu oran 9,3 oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; değer...