25 / 08 / 2024

Türkiye işsiz sayısı

Türkiye işsiz sayısı

 Türkiye’de işsizliğin yanı sıra üniversite mezunu çalışmayan sayısı dikkat çekiyor.  Turyap Franchise Müdürü Sezer İkizoğlu gayrimenkul pazarlama  sektörüne dair gençlere sağlanan avantajları değerlendirdi.

Türkiye'deki milyoner sayısının yüzde 43 artması bekleniyor!

İsviçre'nin en büyük bankası UBS'in yayımladığı Küresel Servet Raporu’nda önümüzdeki 5 sene içerisinde Türkiye'deki milyoner sayısında yüzde 43'lük artış beklendiği belirtildi.

İŞKUR açıkladı! Türkiye'de en çok aranan meslekler hangileri?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) senenin ilk 6 ayında en çok aranan meslekleri duyurdu. Buna göre, listede 10 meslek yer aldı. Ayrıca İŞKUR, kayıtlı işsiz sayısının 2,2 milyon kişi olduğunu da ifade etti.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

2023 Eylül işsizlik rakamları resmen açıklandı: İşsiz sayısı 46 bin kişi azaldı!

TÜİK işsizlik oranı, eylülde mevsim etkisinden arındırılmış olarak 0,1 puan gerilerken, yüzde 9,1 seviyesinde kaydedildi. İşsiz sayısı ise, 46 bin kişi azalarak, 3 milyon 168 bin kişi oldu. 

DİSK-AR resmen açıkladı! İşsiz sayısı 8.7 milyon oldu!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR), İşsizlik ve İstihdam Görünümü” raporuna göre, geniş tanımlı işsiz sayısı 8.7 milyona yükseldiğini açıkladı.

TÜİK açıkladı; işsizlik yüzde 9,6'ya yükseldi! 3 milyon 337 bin kişi işsiz...

TÜİK, haziran ayına dair işgücü istatistiklerini paylaştı. Verilere göre haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya çıktı. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 337 bin oldu.

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

TÜİK’e göre işsiz sayısı mayıs ayında 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi, işsizlik oranı yüzde 9,5 oldu. Eksik istihdamdakiler ve potansiyel iş gücü de dahil geniş tanımlı işsizlerin sayısı ise 8 milyon 567 bin, oranı da yüzde 22,5 olarak gerçekleşti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

Mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı 2,6 milyon oldu!

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılı mayıs ayı Aylık İstatistik Bülteni verilerini yayımladı. Verilere bakıldığında mayıs ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısının 2,6 milyona ulaştığı görüldü.

Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsiz sayısı 3 milyon 508 bin oldu!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mart ayında dar tanımlı işsiz sayısı bir önceki aya göre 4 bin kişi arttı ve 3 milyon 508 bin kişi oldu. Dar tanımlı işsizlik oranı değişim göstermedi ve yüzde 10 seviyesinde gerçekleşti. Geniş tanımlı işsizlik ise 1,6 puanlık azalış ile yüzde 21,8 şeklide o

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.

Türkiye işsiz sayısı Haberi

Türkiye işsiz sayısı

Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik verilerine göre toplam işsiz sayısı 3 ,5 milyona yakın... 15-24 yaş aralığındaki  genç nüfusta ise bu oran yüzde 19. hal böyleyken işverenler de yeni mezunlardan en az 2-3 yıllık iş  tecrübesi bekleyince gençler de diplomalarını bir kenara bırakıp buldukları işi kabul etmek durumunda kalıyor.

Kendi belirledikleri saat dilimlerinde çalışma imkânı sebebiyle tercih edilen gayrimenkul pazarlama  sektörüne dair gençlere sağlanan avantajları sektörün önemli aktörlerinden Turyap Franchise Müdürü Sezer İkizoğlu şöyle değerlendirdi; 

“Daha önceleri emekli mesleği olarak görülen emlak danışmanlığı son yıllarda pek çok farklı sektörden kişiyi bünyesini kattı, sektörde artan eğitim seviyesi sebebiyle mesleğimizi gençler arasında da popüler iş kollarından birine dönüştü. Türkiye genelinde yer alan 330 temsilcimizin yaklaşık yüzde 20’si 30 yaş altı bireylerden oluşuyor. Turyap’ın  gençler...