28 / 04 / 2024

türkiye isveç ortak komite

türkiye isveç ortak komite

İsveç ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanan “Çevre Teknolojileri Alanında Ticaret, Yatırım ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" kapsamında iki ülke tarafından oluşturulan Ortak Komite'nin 1. Toplantısı yapıldı.

Türkiye ve Rusya, ihracatta Avrupa’nın öncüsü olacak!

OECD ve FAO’nun ortak hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunu paylaştı Rapora göre, Doğu Avrupa’daki tarımsal ürünlerin, özellikle tahılın, ihracatındaki büyüme, Türkiye ve Rusya’nın üzerinde yoğunlaşacak.

'Türkiye Tek Yürek'te bağış rekoru kırıldı!  115 milyar 146 milyon 528 bin TL

Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm televizyon kanalları ortak yayında düzenlenen yardım kampanyası için bir araya geldi.

Türkiye'de 2022'de kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı zirve yaptı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de geçen sene kurulan yabancı ortak sermayeli şirket sayısı, 20 bin 135'e ulaştı ve 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

Türkiye İMSAD ve üye derneklerden deprem konusunda kritik açıklama!

Türkiye İMSAD ve üye dernekler, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23'üncü yıl dönümü sebebiyle deprem ilgili ortak bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Türkiye Rusya ve İran ortak otomobil geliştirecek! Sürpriz haber açıklandı

Bu yılın son çeyreğinde yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG'u yollara çıkarmaya hazırlanan Türkiye'nin İran ve Rusya ile ortak bir otomobil projesi gerçekleştirmeye hazırlandığı açıklandı. İşte sürpriz haberin detayları...

Türkiye ile Kazakistan'dan dev konut projesi! İmzalar atıldı

Türkiye ile Kazakistan arasında Geliştirilmiş Stratejik Ortaklığa İlişkin Ortak Bildirisi" yayımlandı.

Türkiye, Kabil Havaalanı'nın onarımı için Katar'la ortak çalışıyor!

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el-Sani, ülkesinin, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havaalanının yeniden uygun hale getirilmesi amacıyla Türkiye ile çalıştığını belirtti. 

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye Ukrayna'da inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında gerçekleştirilen görüşme sonrasında ortak bildiri yayınlandı. Yayınlanan bildiriye göre Türkiye 'Büyük İnşaat' ile Ukrayna’daki inşaat faaliyetlerini artırıyor!

Türkiye Finans Bankası'nın konut finansman oranları düştü!

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında büyük bir indirime daha gitti. Banka ikinci el konutlarda en uygun konut kredisine ortak oldu.

Türkiye ile Litvanya arasında JETCO Protokolü imzalandı!

Türkiye ile Litvanya arasında ilk Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi Protokolü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Litvanya Enerji Bakanı ve JETCO Eşbaşkanı Zygimantas Vaiciunas tarafından imzalandı.

Türkiye ile Litvanya arasında ilk JETCO Protokolü imzalanıyor!

Pekcan, beraberindeki heyetle Türkiye ile Litvanya arasında ilk kez gerçekleştirilecek Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gidecek.

Rusya,Türkiye, İran ve Suudi Arabistan’ın onayladığı ortak bir finans merkezi kurulmalı!

Rusya Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Koordinatörü Malik Kerimov yaptığı açıklamada “İslam ülkeleri ortak bir finans merkezi kurmalı.” diye konuştu. 

türkiye isveç ortak komite Haberi

türkiye isveç ortak komite


11 Mart 2013 tarihinde, İsveç Krallığı Hükümeti İle Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından karşılıklı olarak imzalanan “Çevre Teknolojileri Alanında Ticaret, Yatırım ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı"  kapsamında iki ülke tarafından oluşturulan "Ortak Komite"nin 1. Toplantısı 28 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.


İsveç Krallığı Büyükelçisi Lars Wahlund’un katılım sağladığı toplantı, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel ve İsveç Krallığı Çevre Büyükelçisi Jan Olsson’un eş başkanlığında yürütüldü.


Toplantıda, ticaret, yatırımlar ve sürdürülebilir kalkınmanı geliştirilmesini teminen çevre teknolojileri alanında iki ülke arasında işbirliğinin artırılması arzusuyla yapılan anlaşmanın, Avrupa Birliği müktesebatına uyum sağlanması, sürdürülebilir enerji sistemlerinin geliştirilmesi ve çevrenin daha fazla korunması alanlarında önemli katkılar sağlayacağı hususu karşılıklı olarak ifade edildi.


İsveç Krallığı Hükümeti, İsveç Büyükelçiliği, Ülkemiz adına Dış İşleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii...