29 / 04 / 2024

Türkiye Karayolu Mega Projeleri

Türkiye Karayolu Mega Projeleri

Türkiye'de son 13 yılda yapılan mega projeler dünya ulaşım sektöründe dikkat çekiyor. Bu projeler kapsamında karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10 bin kilometre'yi buluyor.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

O rakamlar belli oldu: Türkiye'nin yüzde 18'i İstanbul'da yaşıyor!

Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, mega kent İstanbul'un nüfusu geçen seneye göre 378 bin 448 kişi arttı.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Cahit Turhan: Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" ile gelecek dönemde Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın öneminin daha da artacağını belirtti. Turhan,  "Mega projelerle Türkiye'nin önemini artırıyoruz'' dedi.

10 mega projeden 6'sı Türkiye'de!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin kıskanılmasının doğal olduğunu belirterek, “10 mega projeden 6’sı bu ülkede yapıldı” diye açıklama yaptı. 

Dünyadaki 10 mega projenin 6'sı Türkiye'den!

EgeEkonomik Forum 2018'in açılışında konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, dünyada son yapılan 10 mega projenin 6'sını Türkiye'nin inşa ettiğini söyledi.

Büyük, geniş, uzun ve mega projeler Türkiye'de yükseliyor!

Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı hizmete açıldı. Tüm dünyanın övgülerle bahsettiği proje ile Türkiye, havacılık dünyasının merkezi olacak.

Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına KİPTAŞ 4 proje ile katıldı!

KİPTAŞ, Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasına 5.Levent Güzeltepe, Venezia Mega, Maltepe Evlapark, Vaditepe Gölevleri projeleri ile dahil oldu...

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirdi!

Mega projeler Türkiye'nin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Gayrimenkul yatırımcıları İzmir-İstanbul otoyolu ile Çanakkale Köprüsü'nün kesiştiği Balıkesir için sıraya girdi.

Mega Endüstri Bölgeleri ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde müjdelenen Mega Endüstri Bölgeleri Projesi ile Türkiye sanayide sınıf atlayacak.

Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni Türkiye'de hayata geçireceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mega Endüstri Bölgeleri Projesi'ni gelecek dönemde Türkiye'de hayata geçireceklerini bildirdi.

Türkiye'nin 5 bölgesine mega endüstri bölgeleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 5 bölgesine "mega endüstri bölgeleri" kurulacağını açıkladı.

Türkiye Karayolu Mega Projeleri Haberi

Türkiye Karayolu Mega Projeleri

Ülkemiz, bölgesel ve bölgeler arası karayolu bağlantısını sağlamaya yönelik birçok uluslararası karayolu ulaşımı koridorlarının geliştirilmesi projesinde yer almaktadır. 


Bu projeler AB (Avrupa Birliği), BM (Birleşmiş Milletler), KEI (Karadeniz Ekonomik İşbirliği), EİT (Ekonomik İşbirliği Teşkilatı) ve TRACECA (Avrupa Kafkasya Ulaşım Koridoru) çatısı altında faaliyetlerini sürdürmektedir. 


Bu projeler kapsamında Türkiye sınırlarından geçen uluslararası karayolu koridorlarının toplam uzunluğu 10.000 km'yi bulmakta. Öte yandan, İstanbul'u transit merkezi yapmayı hedefleyen 3. havalimanını entegre edecek otoyollar, yoğun kentleşme, taşıt sahipliğinin hızla artması gibi pek çok bileşen ile son 10 yılda hayata geçirilen ve 2023 yılına kadar tamamlanması planlanan Mega Projeler dikkat çekiyor. 

Mega Projelerin kahramanları, 24-26 Mayıs tarihlerinde Ankara Congresium'da,  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı himayelerinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün teknik destekleri ve Yollar Türk Milli Komitesi'nin ev sahipliğinde...