28 / 04 / 2024

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada ülke genelinde mega projelere yönelik çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi. Proje çalışmalarının tüm şantiyelerde 7/24 esasına uygun devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, mega projelerin yanında başka açılışlar içinde imza atılacağını ifade etti. 

 Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Karaismailoğlu, açılışı gerçekleştirilecek olan projelerden birinin Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı olduğunu söyleyerek şunlara değindi; Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'mızın eklenmesiyle  Ankara  merkezli hızlı tren demir yolu ağının önemli parçasını oluşturuyor. Saatte 250 kilometre hıza ulaşan hızlı tren hattıyla Ankara-Sivas arasındaki mesafe 603 kilometreden 405 kilometreye düşecek. 12 saat olan seyahat süresi 2 saate, Ankara-Yozgat arası da 1 saate inecek. Proje kapsamında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas illerinde 8 istasyon inşa edildi'' dedi.

BAŞAKŞEHİR-KAYAŞEHİR METRO HATTI HASTANELRE ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı tamamlayarak Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile buluşacağını söyeleyen Karaismailoğlu, Proje ile Metrokent İstasyonu'nda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy Hattı'na, Kayaşehir İstasyonu'nda Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ile havalimanına ulaşım sağlanacak. Hizmete açılacak hat ile Kayaşehir-Mahmutbey arası seyahat süresi 20 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı (Bakırköy) arası 29 dakika, Metrokent-İstanbul Havalimanı arası 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Bakırköy (Kirazlı) arası 23 dakika olacak.”

Peki Türkiye'nin mega projelerinden olan Zigana Tüneli ve AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda son durum nedir? 


Geri Dön